“Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑΣ” ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΝ ΧΟΡΙΑΜΒΟ

Η παράσταση “Η Αρπαγή της Βασιλαρχόντισσας” του Νίκου Σαμαρίνα, μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, επιστρέφει και πάλι στην έδρα της, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Χορίαμβο Γαληνού 5 & Φαρμακίδου – Λάρισα, για δύο εορταστικές παραστάσεις!
Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 και
Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017
Ώρα έναρξης παραστάσεων 21.15

Είσοδος 10 ευρώ, Προπώληση, ανέργων, φοιτητών 7 ευρώ

Μέλη Χορίαμβου 5 ευρώ

Προπώληση Γαληνού 5 & Φαρμακίδου 12.00-14.00 & 18.00-21.00

Για την παράσταση:
Με αφορμή ένα ηπειρώτικο παραδοσιακό τραγούδι, ο Νίκος Σαμαρίνας στήνει μια παράσταση χωρίς λόγια, μόνο με μουσική και χορό, για την πάλη των τάξεων.

Διηγείται μέσα σε εβδομήντα λεπτά, την ιστορία του… πολιτισμένου κόσμου από καταβολής του. Από τη μια ο πλούτος που έχει στο πλευρό του το κράτος και το παρακράτος, κάπου στη μέση ο γραφειοκράτης- στυλοβάτης τελικά κάθε μηχανισμού- και στην άκρη ο αδικημένος που κάποτε σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί το δίκιο του και την αξιοπρέπειά του.

Και πάλι απ’ την αρχή… με την Τέχνη μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό να διεκδικεί το ρόλο της.

Η μακρά και πικρή ιστορία του ανθρώπου πάνω στη γη που επαναλαμβάνεται με την ίδια αγριότητα. Μια παράσταση «χειροποίητη», αυθεντική, που κοιτάει την αλήθεια κατάματα. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Στοιχεία παράστασης:
Σενάριο- σκηνοθεσία- χορογραφίες: Σαμαρίνας Νίκος
Παίζουν και χορεύουν οι: Δήμος Πραντσίδης, Νίκος Σαμαρίνας, Δημήτρης Μπούτλας, Ζωή Σαραφείδου, Άννα Τσιάρα, Σταυρούλα Σδράνη, Δημήτρης Βλάνδος, Γιώργος Γεροφώτης, Αγγελική Μακαντάση, Λένα Χατζηλιάδου, Χρύσα Γκονέλα, Θάλεια Γκιθώνια, Γιάννης Ζέρβας, Νίκος Χαρχαντής, Γιώργος Τζήμας, Διομήδης Στεφούδης, Λάζαρος Γεωργάκος, Λευτέρης Φουρκιώτης και ο Αποστόλης Ντόμαλης, και τραγουδά επί σκηνής η Ελένη Σαμαρίνα.

Τα τραγούδια της παράστασης ηχογράφησαν οι μουσικοί: Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο), Μάριος Σαρακατσιάνος (λαούτο- τραγούδι), Θάνος Ρούμπος (βιολί), Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά).
Φωτισμοί: Δώρα Παπαδούλη.

Φωτογραφίες: Αποστόλης Ντόμαλης.

Επεξεργασία ήχου: Μπάμπης Χαρίτος.

Επεξεργασία εικόνας: Άγγελος Καστώρης.

Παραγωγή: Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος 2017

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ