ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ – ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Το ζήτημα της λειτουργίας γαλακτοκομικής σχολής στην περιοχή της Ελασσόνας κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης με το δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου.

Όπως εξήγησε ο κ. Κόκκαλης μετά το πέρας της συνάντησης, “η δημιουργία και λειτουργία ενός νέου εκπαιδευτικού φορέα που θα εξειδικεύεται στο γάλα, δηλαδή στον πλέον δυναμικό τομέα στην περιοχή, την κτηνοτροφία, αποτελεί εύλογα ένα ισχυρό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, των φορέων αλλά και εμού του ιδίου. Εάν θέλουμε να αυξήσουμε το ειδικό βάρος των τοπικών γαλακτοκομικών προϊόντων της Ελασσόνας που ήδη κατακτούν την εθνική και παγκόσμια αγορά, οφείλουμε να επενδύσουμε και στη γνώση. Θέλω να πιστεύω πως οι διεργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει με τα συναρμόδια υπουργεία και τους κρατικούς φορείς, θα ευοδωθούν σύντομα”.

Από την πλευρά του ο κ. Ευαγγέλου δήλωσε: “Με χαρά δέχθηκα για μια ακόμη φορά στο γραφείο μου τον φίλο και συντοπίτη Υπουργό. Η συζήτηση μου με τον Βασίλη Κόκκαλη είναι μια συζήτηση διαρκείας, καθώς ο ίδιος ενημερώνεται διαρκώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ελασσονας και προσπαθεί για την εξεύρεση λύσεων. Η συνεργασία μας, όσον αφορά την ίδρυση της Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα, είναι υποδειγματική και ευελπιστώ σύντομα να έχουμε και χειροπιαστά αποτελέσματα”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com