“ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ”

Στo πλαίσιo των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής Κιλελέρ για την προβολή της πλούσιας ιστορίας και πολιτισμού της περιοχής και με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από τα εγκαίνια του Μνημείου του Αγρότη στο Κιλελέρ, παρουσία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας αείμνηστου Κων/νου Στεφανόπουλου, τυπώθηκε

μια συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων. Στο γραμματόσημο αναπαρίσταται συμβολικά, σε επαναλαμβανόμενο μοτίβο που σχεδίασε ο Γιάννης Τσανίδης, η μορφή του Αγρότη όπως αυτή φιλοτεχνήθηκε τότε από τον Θεσσαλό γλύπτη Μίμη Γεντέκο.

ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

Μέσα από αυτό ο Δήμος Κιλελέρ επιχειρεί να αξιοποιήσει τον συμβολισμό και την αναγνωρισιμότητα του ονόματος «ΚΙΛΕΛΕΡ», το οποίο μαζί με το αγροτικό προφίλ αποτελεί ένα φυσικό brand name με εμβέλεια που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και επεκτείνεται τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, λόγω της μοναδικότητας των γεγονότων της εξέγερσης του αγροτικού κινήματος το 1910.

Την σειρά των γραμματοσήμων παρέδωσαν στον Δήμαρχο Κιλελέρ Αθανάσιο Νασιακόπουλο, εκπροσωπώντας τα ΕΛΤΑ, ο διευθυντής του κεντρικού καταστήματος Λάρισας Ιωάννης Τσιουρβόπουλος και ο υπεύθυνος πωλήσεων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Ανδρέας Σοφράς. Στην συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κων/νος Φιλιππούλης, ο Προϊστάμενος Προγραμματισμού Κων/νος Νταμπεγλιώτης, διαπιστώθηκε η κοινή θέληση και των δύο πλευρών για συνέχιση και επέκταση της συνεργασίας με ανάλογες πρωτοβουλίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ