Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΓΕΔΕΩΝ

Με θρησκευτικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής και κορυφώθηκαν σήμερα Σάββατο ο Τύρναβος τίμησε τη μνήμη του πολιούχου του Αγίου Γεδεών.

Σήμερα τελέστηκε πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο στο φερώνυμο πανηγυρίζοντα ναό. Στην ακολουθία του όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ενώ κατά την θεία Λειτουργία  συνιερούργησε  και ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.

Τη λειτουργία και τη δοξολογία παρακολούθησαν οι βουλευτές Ν. Παπαδόπουλος, Μ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης, εκπρόσωποι των τοπικών στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος πιστών.

Με την ολοκλήρωση της δοξολογίας και με τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου έγινε η λιτάνευση της εικόνας και της κάρας του Αγίου ενώ στην κεντρική πλατεία πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία.

Μιλώντας στους πιστούς ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε σε όλους “ο άγιος Γεδεών, ο ένδοξος Νεομάρτυς του Χριστού να είναι αρωγός και προστάτης στην ζωή τους”. ενώ ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο για την αγάπη του και την μεγάλη χαρά της  παρουσίας του.

Μετά το πέρας της αρτοκλασίας ο δήμαρχος δεξιώθηκε εκπροσώπους των αρχών και πολίτες στο δημαρχείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ