ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων νομού Λάρισας

Το Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ εύχεται σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σε αγρότες και κτηνοτρόφους καλή παραγωγική χρονιά, με υγεία, δύναμη, αντοχή και αισιοδοξία για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ με την συμμετοχή της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών στην οποία έγινε ενημέρωση για τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης των Μπλόκων.

Εκτιμάμε ότι υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα που οξύνονται και οδηγούν σε δραστική μείωση του εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων.

Οι αγώνες μας έφεραν αποτελέσματα τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχαν κάποιες κατακτήσεις όπως το αφορολόγητο, η σταδιακή αύξηση του ΕΦΚΑ ως το 2022, η αναβολή του φόρου επιτηδεύματος που δεν πληρώναμε τα προηγούμενα χρόνια με την τήρηση βιβλίων, που μπορεί να μην μας ικανοποιούν με βάση τις ανάγκες μας αλλά έδωσαν μια ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους. Ταυτόχρονα βάλαμε φρένο στα ακόμη χειρότερα μέτρα που έχει η κυβέρνηση στα συρτάρια και θα υλοποιούσε αν δεν είχε τον φόβο των κινητοποιήσεων μας. Με τους αγώνες μας το επόμενο διάστημα, υλοποιώντας την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων μπορούμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανακοπής της επίθεσης και κάποιων κατακτήσεων σε κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους με τους οποίους έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο.

Παλεύουμε για να διεκδικήσουμε λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας ανάμεσα στα οποία είναι:

Να μπει τέλος στο αίσχος των ανοιχτών τιμών. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα.

Όχι στην αισχροκέρδεια μιας χούφτας εμπόρων και βιομηχάνων που στο όνομα της οικονομίας της αγοράς, και με τις πλάτες της εκάστοτε κυβέρνησης, κερδοσκοπούν σε βάρος παραγωγών και λαϊκής κατανάλωσης καθώς πουλάνε 5-10 φορές ακριβότερα τα προϊόντα που τα αγοράζουν πάμφθηνα από το χωράφι και το μαντρί.

Μείωση του κόστους παραγωγής στα μέσα και εφόδια. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και στα σπίτια, να μείνει στο συρτάρι η απόφαση για την αύξηση του στα χωράφια. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως παίρνουν οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι. Κατάργηση όλων των χαρατσιών και αυτών που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση (πχ πράσινο τέλος στο νερό).

Να υπάρχει ακατάσχετο τραπεζικών λογαριασμών 12000€ προσαυξημένο με 3000€ για κάθε παιδί. Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης.

Αφορολόγητο ατομικό ετήσιο εισόδημα  12000€ προσαυξημένο με 3000€ για κάθε παιδί. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα και όχι τα τεκμήρια.

Να μην ισχύσουν οι υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ. Δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια, στελέχωση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που σήμερα ουσιαστικά δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες της υπαίθρου. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας αποφάσισε να διοργανώσει μια σειρά από συσκέψεις στο Νομό με σκοπό να γίνει ενημέρωση για τα προβλήματα που οξύνονται και να οργανωθεί η αγωνιστική απάντηση μας στο τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη.

Απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους που πλήττονται από τις πολιτικές Ε.Ε και Κυβέρνησης και έχουν την διάθεση να παλέψουν για το δίκιο τους με τα αιτήματα πάλης που προβάλει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και θα οριστικοποιηθούν στις συσκέψεις το επόμενο διάστημα.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 Ιανουαρίου 6.30 το απόγευμα στο Βασιλί Φαρσάλων

ΤΡΙΤΗ 9 Ιανουαρίου 6.30 το απόγευμα στην Νίκαια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 Ιανουαρίου 6.30 το απόγευμα στον Πλατύκαμπο

ΠΕΜΠΤΗ 11 Ιανουαρίου 6.30 το απόγευμα στην Μάνδρα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Ιανουαρίου 6.30 το απόγευμα στον Τύρναβο

 

Οι συσκέψεις θα συνεχιστούν στις υπόλοιπες επαρχίες του Νομού και σε βασικά χωριά και το επόμενο διάστημα μαζί με περιοδείες ενημέρωσης στα χωριά.

 

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ