Ο κ. ΣΑΡΧΩΣΗΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

Ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της Δράσης Πολιτών Αστ. Ροντούλη, Θ. Λάππα και Αν. Ξηρομερήσιου

Ως γνωστόν, κατά τη διάρκεια των διεργασιών ψήφισης του Προϋπολογισμού του Δήμου Τυρνάβου έτους 2018, η δημοτική παράταξη “Δράση Πολιτών”,  δια των δημοτικών της συμβούλων, στηλίτευσε την πρακτική των απευθείας αναθέσεων,

που συχνά- πυκνά ακολουθείται από τον κ. Σαρχώση, χωρίς μάλιστα να προσκομίζονται στην παράταξή μας τα στοιχεία που εγγράφως ζητήσαμε.

Φαίνεται, όμως ,πως ο κ. Σαρχώσης δεν βάζει μυαλό με τίποτα, καθώς συνεχίζει απτόητος το ίδιο “βιολί” των απευθείας αναθέσεων, μολονότι έχει απολέσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Έτσι, δια του  Τύπου πληροφορηθήκαμε ότι προχώρησε στην απευθείας ανάθεση αγοράς βιβλίων, αξίας 1.000 ευρώ, από επιχείρηση που έχει έδρα στη Λάρισα, δίνοντας συνέχεια στην αδιαφανή λειτουργία του Δήμου, τον οποίο μεταχειρίζεται ως τσιφλίκι του.
Τώρα, όμως, ο κ. Σαρχώσης πρέπει να δώσει απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:
Α) Δεν υπήρχε ένα βιβλιοπωλείο στον Τύρναβο για την αγορά βιβλίων;Εάν σώνει και καλά ήθελε να κάνει αγορά βιβλίων με απευθείας ανάθεση, γιατί τουλάχιστον αυτή δεν έγινε από κατάστημα του Τυρνάβου, έτσι ώστε να ενισχυθεί και η τοπική αγορά;
Β) Γιατί όλα τα βιβλία που αγοράστηκαν είναι των εκδόσεων Ψυχογιός; Δεν υπάρχουν και άλλοι εκδοτικοί οίκοι;
Γ) Ποιος είχε την ευθύνη επιλογής των συγκεκριμένων τίτλων και με ποια αρμοδιότητα;
Δ) Ποια αναγκαιότητα οδήγησε στην εν λόγω αγορά με απευθείας ανάθεση; Τη στιγμή που ο Δήμος οφείλει σε πληθώρα προμηθευτών, γιατί προτεραιότητά του υπήρξε η εν λόγω απευθείας ανάθεση;
Περιμένουμε τις δημόσιες απαντήσεις του κ. Σαρχώση, καλώντας τον και πάλι να προσκομίσει όλα τα στοιχεία των απευθείας αναθέσεων που έχουν γίνει επί των ημερών του στη “Δράση Πολιτών”. Τον καλούμε, επίσης, να διακόψει, επιτέλους, την κακή συνήθεια των απευθείας αναθέσεων, αντιλαμβανόμενος ότι μειοψηφεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρόλα τα “δεκανίκια” που χρησιμοποιεί με τους γνωστούς του τρόπους.
Εξάλλου, ο κ. Σαρχώσης πρέπει να ξέρει ότι για τις απευθείας αναθέσεις του θα λογοδοτήσει στον κόσμο του Τυρνάβου, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.Πάντως, η “Δράση Πολιτών” δεσμεύεται να δημοσιοποιήσει τις απευθείας αναθέσεις της παρούσας δημοτικής αρχής, αν με τη βούληση των πολιτών αναλάβει την ευθύνη διοίκησης του Δήμου.
Το σύνθημά μας είναι ” Φως Παντού” και ,έτσι ,δεν θα χαριστούμε στον κ. Σαρχώση, όσα “δεκανίκια” κι αν χρησιμοποιήσει. Άλλωστε, το μόνο που ουσιαστικά προσφέρουν τα “υποπόδια” είναι να καταδεικνύουν την ανικανότητά του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ