ΕΘΝΙΚΗ ΑΧΡΩΜΑΤΟΨΙΑ

Ανακοίνωση της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

Για μια ακόμη φορά ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, επιδεικνύει ασυγχώρητη ελαφρότητα επιχειρώντας να γενικεύσει αρνητικά για τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είναι φανερό ότι όταν ξεμακραίνει από μεμονωμένα θέματα που κατασκευάζει το κόμμα του για να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από τις θετικές εξελίξεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής, αδυνατεί να σταθεί αντιμέτωπος με την πραγματικότητα. Αναπόφευκτα σκιαμαχεί με ανύπαρκτες καταστάσεις, εξαπολύοντας επιθετικούς προσδιορισμούς που το υποσυνείδητο του αντλεί από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν την περίοδο του δικομματισμού .

Γιατί ποιος «κοινός νους» αμφιβάλει ότι η σημερινή διακυβέρνηση αγωνίζεται να αποκαταστήσει τη χώρα, από τα κονιορτοποιημένα συντρίμμια που την μετέτρεψαν οι ομοϊδεάτες και οι «συναγωνιστές» του κ. Χαρακόπουλου; Τη δική τους λεηλασία προσπαθεί να αποκαταστήσει η σημερινή Κυβέρνηση, και από ότι αναγνωρίζουν όλοι οι έγκυροι πολιτικοί σχολιαστές σε διεθνές επίπεδο, τα καταφέρνει παρά το μέγεθος και το βάθος  της καταστροφής. Εξάλλου αυτή τη διαπίστωση κάνουν σε όλη την Ευρώπη. Διαπίστωση με την οποία φαίνεται να συμφωνεί και το μεγαλύτερο τμήμα της κοινής γνώμης, όπως προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Χαρακόπουλος ,είναι φανερό, ότι δεν ντρέπεται που κυριολεκτικά ψεύδεται. Και δεν ντρέπεται, γιατί εκφράζει συγκεκριμένα συμφέροντα. Τα συμφέροντα του πολυπλόκαμου  κατεστημένου που αφού ρήμαξε τη χώρα,  με «κροκοδείλια δάκρυα» καμώνεται ότι πασχίζει εκ των ενόντων για τα συμφέροντα των πολιτών της.Αυτά τα συμφέροντα εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί  και το οποιοδήποτε πρόγραμμα της Ν.Δ. Τα «καμώματα» δεν αλλάζουν τα πράγματα. Και ο λαός γνωρίζει πολύ καλά που οδηγούν αυτά τα πολιτικά τερτίπια.

Φτάνει ,μάλιστα ,στο σημείο να μιλά για εθνικό κατήφορο. Έχει ζαλιστεί η πραγματικότητα από «τις επιχειρήσεις» της Ν.Δ. να θολώνει την πορεία των εξελίξεων. Και αν δεν είχε στηθεί  από χρόνια η πολυεπίπεδη διαπλοκή  που ανατράφηκε και θέριεψε με την πολιτική του δικομματισμού, η πολιτική αφήγηση της Ν.Δ.θα είχε τόση σημασία όση αντικειμενικότητα έχουν κάποιοι ανεκδιήγητοι παρουσιαστές και τραγικοί αναλυτές της πορείας της χώρας.

Όσο για «τις μελανές σελίδες της νεότερης ιστορίας μας» που καταλογίζει στην σημερινή διακυβέρνηση ο Χαρακόπουλος, μα ς βάζει στον πειρασμό να υποθέσουμε ότι μάλλον πάσχει από αχρωματοψία. Γιατί σίγουρα πάσχει από γνώση της πραγματικής ιστορίας της χώρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ