ΠΟΛΥΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Κανονικά θα πραγματοποιούνται οι πενθήμερες εκδρομές της Γ’ Λυκείου, σε χώρες του εξωτερικού, καθώς και οι εκδρομές στο πλαίσιο προγραμμάτων ανταλλαγών, όπως το Εράσμους, διευκρίνισε το υπουργείο Παιδείας.

Περαιτέρω διευκρινίσεις για το ποιες από τις σχολικές εκδρομές καταργούνται και ποιες όχι καθώς και το νέο πλαίσιο που θα διέπει τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, έδωσε στην ΕΡΤ ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος, επισημαίνοντας ότι η σχετική εγκύκλιος για την οποία ξέσπασε ο θόρυβος έχει εκδοθεί τον Μάρτιο του 2017 και βάσει αυτής γίνονται μέχρι σήμερα όλες οι εκδρομές.

Όπως τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος «δεν καταργείται καμία εκδρομή δεν περιορίζεται καμία εκδρομή. Δίνεται ένας προσανατολισμός».
Ο κ. Αγγελόπουλος πρόσθεσε πως «ένα σχολείο μπορεί να πάει την 5μερη όπου θέλει» ενώ επισήμανε πως «οι εκδρομές δεν καταργούνται αλλά μπαίνουν σε ένα πλαίσιο. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ως πολιτιστική εκδρομή τη βόλτα στα μαγαζιά στο Λονδίνο».

O κ. Αγγελόπουλος αναρωτήθηκε επίσης γιατί ξέσπασε σήμερα ένας τέτοιος σάλος όταν η απόφαση του υπουργείου ελήφθη τον περσινό Μάρτιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ