ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σειρά επαφών με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες υπουργείων είχε πρόσφατα στην Αθήνα ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Χρήστο Τσιόπα και τον γενικό διευθυντή του δήμου Πέτρο Οντούλη.

Σκοπός αυτών των επαφών ήταν η αναζήτηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων που “τρέχουν” τα διάφορα υπουργεία ώστε με την κατάθεση συγκεκριμένων μελετών να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση έργων και δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα που έχει προγραμματίσει η δημοτική αρχή.

Οι επαφές είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα και ήδη όπως αναφέρουν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος πολύ σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Εν τω μεταξύ ο δήμος Τυρνάβου είναι έτοιμος να εντάξει στο πρόγραμμα επιδότησης ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, από εθνικούς πόρους, για την ίδρυση και λειτουργία 400 νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών για 10.000 επιπλέον παιδιά, συγκεκριμένες δράσεις που αφορούν τη δημιουργία νέων τμημάτων σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του δήμου, διεκδικώντας χρηματοδότηση 75.000 €.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα γίνουν σε υπάρχοντες σταθμούς και αφορούν την ανακαίνισή τους, την επέκτασή τους και την εναρμόνισή τους με τις νέες απαιτήσεις αδειοδότησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ