«ΛΥΓΙΣΕ» ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Η ΑΕΛ

Με τον Ηλία Φυντάνη στην εξέδρα και το «υπηρεσιακό» δίδυμο Βούζα-Κόντη στον πάγκο των ερυθρολεύκων, η ΑΕΛ δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ολυμπιακό γνωρίζοντας την ήττα στο ARENA με σκορ 0-3, παρουσία και του νέου τεχνικού του ΟΣΦΠ Όσκαρ Γκαρθία που πήρε μια πρώτη γεύση από τη νέα του ομάδα.

Το παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής ξεκίνησε με… παρατράγουδα για τους «βυσσινί» καθώς καταγράφηκε επεισόδιο Κούγια-Τσακμακίδη για τις προσκλήσεις στις σουίτες του γηπέδου, ενώ πριν την αναμέτρηση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη 26χρονου οπαδού της ΑΕΛ που «έφυγε» από τη ζωή.

Στα καθαρά αγωνιστικά ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο, ενώ με τη συμπλήρωση του 5λεπτου είχε προλάβει να καταγράψει ένα άστοχο σουτ του Σισέ από πλεονεκτική θέση και να ζητήσει και δύο πέναλτι (!), με την περίπτωση του Μάριν να σηκώνει ακόμη και κίτρινη κάρτα για θέατρο, ενώ δύσκολη είναι η φάση του Ανσαριφάρντ, με το διαιτητή να δείχνει «παίζεται» σε χέρι εντός περιοχής.

Η ΑΕΛ έδωσε γήπεδο στους φιλοξενούμενους επιλέγοντας να χτυπήσει στην κόντρα, ενώ στο 25’ ο Μασούρας «σήκωσε» το γήπεδο, όταν μετά από κάθετη πάσα του Ναζλίδη «τσίμπησε» τη μπάλα με τον Προτό να αλλοιώνει την προσπάθειά του και τελικά να απομακρύνει τον κίνδυνο με δεύτερη επέμβαση!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ με το Μάριν να νικά στο 54’ το Μπόζοβιτς γράφοντας το 0-1, όταν ο Ταχτσίδης εκτέλεσε έξυπνα και ταχύτατα κερδισμένο φάουλ, η άμυνα της ΑΕΛ ολιγώρησε και ο Γερμανός με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ!

Στο 61’ ο Ντέλετιτς έκανε την «ποδιά» στο Σισέ, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 65’ο Ανσαριφάρντ βγήκε τετ-α-τετ εντός περιοχής μετά από κάθετη του Φορτούνη για να νικηθεί από το Μπόζοβιτς.

Αυτό που δεν κατάφερε στο 65’ πέτυχε στο 68’ ο Ιρανός, όταν και πάλι μετά από πάσα του Φορτούνη έκανε τις προσποιήσεις και πλάσαρε εύστοχα τον κίπερ της ΑΕΛ γράφοντας το 0-2 για τον Ολυμπιακό.

Στο 81’ η ΑΕΛ έριξε στη μάχη το Λεοζίνιο στη θέση του Λαγού και στο 83’ ο Βραζιλιάνος έπιασε το σουτ για να μπλοκάρει ο Προτό, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 89’ ο Τζούρτζεβιτς, ο οποίος με την ΑΕΛ «ψηλά» εκμεταλλεύτηκε νέα όμορφη πάσα του Φορτούνη για να γράψει το 0-3 νικώντας το Μπόζοβιτς.

Σπουδαία ευκαιρία για την ΑΕΛ ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο Προτό με διπλή επέμβαση έδειξε την κλάση του απέναντι στο Ναζλίδη, ενώ το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους 10.000 περίπου φιλάθλους να χειροκροτούν την προσπάθεια της ομάδας παρά την ήττα.

ΑΕΛ (Λαυδαριάς): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός (81′ Λεοζίνιο), Μασούρας (66′ Περόνε), Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (64′ Μιλοσάβλιεβιτς), Κρίζμαν.

Ολυμπιακός (Κόντης-Βούζας): Προτό, Ρομάο, Ταχτσίδης, Φορτούνης (90′ Ζιλέ), Μάριν, Ελαμπντελαουί, Ανσαριφάρντ (78′ Τζούρτζεβιτς), Κούτρης, Ένγκελς, Σισέ, Πάρντο (61′ Σεμπά).

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ