ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (ΦΩΤΟ)

Με δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας καταγράφηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην πόλη οι πρώτες αντιδράσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων αποφασίσθηκε πανεργατική απεργία για την Παρασκευή 12/1 και συγκέντρωση στις 10.30 στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενώ την προσεχή Δευτέρα 15/1, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί και νέα κινητοποίηση στον ίδιο χώρο.

«Θα απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά και στην πράξη θα ακυρώσουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή μας», τονίζουν οι συνδικαλιστές, διεκδικώντας τα εξής:

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με τον κατώτερο μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.

Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από τα 751 ευρώ.

Επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα. Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια και η βαριά φορολογία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ