ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΔΩΡΟ

Η ανακοίνωση του συνδικάτου επισιτισμού – τουρισμού Λάρισας

Οι εκατοντάδες αντιλαϊκοί αντεργατικοί νόμοι που ψήφισαν προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση , που σήμερα καταθέτει νέο πακέτο αντεργατικών νόμων είναι το έδαφος που θρέφει την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων και στον κλάδο του επισιτισμού.

Οι εργοδότες χρησιμοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο, την τρομοκρατία και απειλές απόλυσης, καταργούν στην πράξη και ότι έχει απομείνει ( δώρα, άδειες, επιδόματα, Κυριακές, αργίες, υπερωρίες )
Η ανασφάλιστη, απλήρωτη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, καθυστέρηση μισθών, είναι το καθεστώς που επέβαλαν τα μνημόνια, οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, οι λεγόμενοι θεσμοί και η εργοδοσία.

Δύο νέοι εργαζόμενοι σε επιχείρηση γνωστής αλυσίδας του κλάδου βρήκαν το θάρρος και τη δύναμη να μην επιστρέψουν  στον εργοδότη το δώρο που τους είχε κατατεθεί στην τράπεζα και κατήγγειλαν στην επιθεώρηση εργασίας την απόλυση τους που επήλθε ως αποτέλεσμα της άρνησης τους.

Είναι ενθάρρυνση και για συναδέλφους όλου του κλάδου για να πάψουν να αποδέχονται μοιρολατρικά αυτή την άθλια κατάσταση.

Όμως η αγανάκτηση, η οργή να γίνει συλλογική αμφισβήτηση, ένταξη στο συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού, οργανωμένη πάλη στους χώρους δουλειάς στον κλάδο. Να πάψουν οι εργαζόμενοι να τρέφουν αυταπάτες ότι θα γλιτώσουν την απόλυση και ίσως κάποτε πληρωθούν.

Μπορούν να συναντηθούν με το συνδικάτο και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στους αγώνες και άμεσα στην 24ωρη απεργία την ημέρα της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου στη βουλή.
Μόνο οι εργάτες οργανωμένοι, αποφασισμένοι μπορούν να σταματήσουν την εργοδοτική επίθεση διαρκείας στη ζωή μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ