ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΚΛ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου μετά από απόφαση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ απηύθυνε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε

την Τρίτη η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

«Καλούμε όλους στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30, στην κεντρική πλατεία, καθώς είναι πλέον ορατό πως τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί «μεταμνημονιακής εποχής», αποκαλύπτονται από το γεγονός ότι όχι μόνο δεν καταργεί κανένα από τους εκατοντάδες αντεργατικούς – αντιλαϊκούς μνημονιακούς νόμους, που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και από τα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο», τόνισαν οι συνδικαλιστές, με τον πρόεδρο του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλέ να προσθέτει με νόημα πως «τα
περί εξόδου από τα μνημόνια, είναι «αέρας κοπανιστός» για να πιαστεί ο λαός στον ύπνο, ενώ η ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση, σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης, για να διαμορφώνεται το κατάλληλο περιβάλλον για τους διάφορους… επενδυτές».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ανακοινώθηκαν δράσεις κατά των πλειστηριασμών αλλά και του πολυνομοσχεδίου ως εξής:
·  Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 15.30, κινητοποίηση στα Δικαστήρια, ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών εργατικών – λαϊκών οικογενειών, που θα πληθαίνουν το επόμενο διάστημα και για να απαντήσουμε αγωνιστικά στην ποινικοποίηση της δράσης όσων αγωνίζονται για να προστατεύσουν την εργατική-λαϊκή κατοικία.

Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, μέρα που θα πάει για ψήφιση το Πολυνομοσχέδιο, το ΕΚΝΛ καλεί τους εργαζόμενους, σε πανεργατική συγκέντρωση στις 18.00, στην Κ. Πλατεία της Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ