ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ν.Δ ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Το όπλο της απεργίας είναι κατάχτηση της εργατικής τάξης, που κερδήθηκε με σκληρούς αγώνες και με ανθρώπινες θυσίες, απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της και δεν πρόκειται να το διαπραγματευτούμε, να το παραδώσουμε, ούτε να ρωτήσουμε την εργοδοσία και την κυβέρνηση πως και πότε θα την κάνουμε,

αυτούς δηλαδή που θέλουν να την καταργήσουν και που τσακίζουν καθημερινά τη ζωή της εργατικής τάξης, για τα κέρδη τους.

Να πάψουν να προκαλούν, με τις υποκριτικές δηλώσεις, σαν του προέδρου του ΣΘΕΒ, ότι τάχα σέβονται το δικαίωμα στην απεργία και στην εργασία, γιατί κανένα από τα δυο δεν σέβονται και αυτό το ξέρουν καλά και οι εργαζόμενοι που βιώνουν την εκμετάλλευση και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, την απόλυση όχι μόνο αν τολμήσουν να απεργήσουν, αλλά ακόμα κι αν ζητήσουν να πληρωθούν τα δώρα των γιορτών, τις υπερωρίες, αν ζητήσουν να ασφαλιστούν. Το ξέρουν καλά επίσης και οι 1 εκατομμύριο άνεργοι που αυτοί και το εκμεταλλευτικό του σύστημα τους έστειλαν στην ανεργία.

Τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων, είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από εκείνα των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους και γι’ αυτό οι εργαζόμενοι με οργάνωση στα σωματεία τους, πρέπει να σπάσουν τον φόβο και την τρομοκρατία και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών.

Γι’ αυτό πρέπει να υπερασπίσουν και το καταχτημένο με αίμα δικαίωμα στην απεργία, που βάλθηκαν μεγαλοεργοδότες και κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να το καταργήσουν.

Ολοι στην 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, Παρασκευή 12 Γενάρη 2018 και στην συγκέντρωση του ΕΚΝΛ, στις 10.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία

Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα συνδικάτα!

Υπογραφή ΕΓΣΣΕ και επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Επαναφορά των ΣΣΕ και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Όχι στην φοροληστεία και στις κατασχέσεις εργατικών-λαικών σπιτιών!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.