ΜΕ 9 ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Η ΑΕΛ!

Καταλήγοντας να τελειώσει το παιχνίδι με 9 παίκτες πανηγύρισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας η ΑΕΛ, που «καρδιοχτύπησε» στην Ξάνθη γνωρίζοντας την ήττα με 2-0, νίκη που δεν στάθηκε αρκετή για τους ακρίτες που είχαν χάσει στο ARENA με 3-0.

Η ΑΕΛ με πολλές αλλαγές στην 11άδα της απείλησε μόλις στο 4’, με το Λαγό να ζητά πέναλτι και το διαιτητή να δείχνει «παίζεται», ενώ και στο 9’ προσπάθεια του Κρίζμαν δεν βρήκε στόχο, για να φτάσουμε στη φάση του 18’, όταν καλοχτυπημένο φάουλ του Γουάλας πέρασε μόλις άουτ!

Η Ξάνθη είχε την κατοχή και στο 27’ άνοιξε το σκορ, όταν μετά από κόρνερ ο 17χρονος  Μελιόπουλος πήρε την κεφαλιά γράφοντας το 1-0!

Στην επανάληψη η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, ωστόσο στο 61’ έμεινε με παίκτη λιγότερο, με το Ντέλετις να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα και 1’ λεπτό αργότερα οι Ξανθιώτες έφτασαν και στο 2-0, αφού στο 62’ ο Σιλά έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, επιχείρησε ένα δυνατό αριστερό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου!

Οι παίκτες της Ξάνθης συνέχισαν να πιέζουν «ψάχνοντας» το τέρμα που θα οδηγούσε το παιχνίδι στην παράταση, με τις αριθμητικές ισορροπίες να αποκαθίστανται στο 66’, όταν ο Τζουρίτσκοβιτς θα πατήσει τον Λαγό, για να δει με τη σειρά του δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας και την Ξάνθη με 10 παίκτες.

Το παιχνίδι έγινε ροντέο με τον Καρατάσιο να δέχεται δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε 7’ λεπτά αφήνοντας την ΑΕΛ με 9 παίκτες, ωστόσο το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «βυσσινί» να πανηγυρίζουν την πρόκριση, αφού οι ακρίτες δεν κατάφεραν να σκοράρουν διεκδικώντας κάτι στην παράταση.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβαρνάς, Μελιόπουλος, Σιλά, Καμαρά (46′ Ντε Λούκας), Μεχία, Φασίδης (62′ Τριάδης), Τζουρίτσκοβιτς, Κίκε (54′ Γέντρισεκ), Κάστρο.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Καρατάσιος, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς, Γουάλας, Λαγός, Φατιόν, Κριζμάν (65′ Ρέντζας), Λεοζίνιο (56′ Μιλοσάβλιεφ), Ντέλετιτς, Περόνε (69′ Ναζλίδης).

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: Sportsaddict.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ