ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ 23 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Με μαχητική συγκέντρωση έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας μέλη του Εργατικού Κέντρου της πόλης αλλά και της Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών απέτρεψαν το απόγευμα της Τετάρτη την πραγματοποίηση 23 πλειστηριασμών που είχαν προγραμματισθεί στο Ειρηνοδικείο Λάρισας.

Οι διαδηλωτές του ΕΚΛ με φωνές και συνθήματα απαίτησαν να σταματήσει κάθε διαδικασία που αφορά πλειστηριασμό ή κατάσχεση της λαϊκής κατοικίας, κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας, βροντοφωνάζοντας «όχι» στην ποινικοποίηση της αγωνιστικής αντίδρασης στους πλειστηριασμούς.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή, για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, βάζει παραπέρα στο στόχαστρο της την λαϊκή κατοικία. Η λαϊκή οικογένεια εκτός των τοκογλύφων τραπεζιτών και των φάντς που ετοιμάζονται μέσα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να αρπάξουν τα σπίτια, θα έρχεται αντιμέτωπη και με το κράτος που βάζει στο στόχαστρό του τη λαϊκή στέγη για χρέη προς το δημόσιο. Είναι ένα ακόμα κυβερνητικό βήμα πίεσης και εκβιασμού προς τον λαό που αδυνατεί να πληρώσει την φοροληστεία που του γίνεται με έμμεσους και άμεσους φόρους», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου και την απεργιακή συγκέντρωση της κεντρικής πλατείας.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Εξάλλου δυναμικό παρών στην κινητοποίηση έδωσαν και μέλη της Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών Λάρισας, πιστοί στο ραντεβού τους στα Ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή τους στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών αλλά και την ποινικοποίηση του αγώνα.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ