ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα και την επικείμενη ψήφισή του από τη Βουλή η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα αποφάσισε:

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018  και ώρα 2 το μεσημέρι  στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες

Πανεργατικό –Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο  την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 6 το απόγευμα στην Πλατεία Ταχυδρομείου,

ζητώντας την απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, και την μη ψήφιση των νέων προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης.

Επίσης καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος και στην κινητοποίηση τη  μέρα ψήφισης των μέτρων έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Στο κάλεσμα της αναφέρει:

“Ενώ η συγκυβέρνηση  και ο ίδιος ο πρωθυπουργός διατυμπανίζουν σε  κάθε ευκαιρία τη δήθεν «καθαρή» έξοδό μας από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018,  φέρνουν στη Βουλή για ψήφιση τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων:

Η επαναφορά της απαράδεκτης τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, για το οποίο τόσοι αγώνες και θυσίες έχουν γίνει από τους εργαζόμενους σε όλον τον πλανήτη.

Υποχρεωτικό 30ωρο παραμονής στο σχολείο και στο βάθος αύξηση διδακτικού ωραρίου.

Μαζικές συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

Kατάργηση της ώρας σίτισης ως διδακτικής ώρας

Μείωση των συντάξεων έως και 40% για νέους και παλιούς ασφαλισμένους (3.000.000 συνταξιούχοι) με τον Νόμο Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016).

Μείωση του αφορολόγητου από τα 9.600 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται 700 ευρώ μείον τον χρόνο στις αποδοχές των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Αύξηση της φορολογίας, μέσω της κατάργησης του 1,5% έκπτωσης φόρου, καθώς και αυξήσεις στις εισφορές για τον ΕΟΠΥΥ.

Αλλαγή του νόμου Κατσέλη, έτσι ώστε οι πλειστηριασμοί να γίνονται ευκολότερα,

Τα μέτρα αυτά, καθώς και εκείνα που προϋπάρχουν και αυτά που θα ακολουθήσουν με την τέταρτη αξιολόγηση, στις αρχές του Απρίλη, όχι μόνο δεν συνιστούν «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, αλλά συνεπάγονται και νέα βάρη ιδιαίτερα επαχθή για τους εργαζόμενους.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, που διαμορφώνεται, το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων έδωσε την πρώτη του απάντηση με τη Γενική Απεργία της 14ης του Δεκέμβρη και θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις για να μην περάσουν και τα νέα προαπαιτούμενα από τη Βουλή”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη συνεδρίαση για το 2018 της Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ