ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ – ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου νομού Λάρισας

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει και καταδικάζει την προκλητική αλλά και πρωτοφανή απόφαση του Δ.Σ του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, για την παράνομη, καταχρηστική και κατά παράβαση όλων των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας (και συνεπώς άκυρη), εκδικητική απόλυση

με προειδοποίηση του συναδέλφου Παναγιώτη Παναγιωτίδη, Προέδρου του Δ.Σ της Ενωσης Λογιστών Νομού Λάρισας, γιατί τόλμησε να διεκδικήσει δεδουλευμένες οφειλές και επιδόματα στα Δικαστήρια.

Ο συνάδελφος Παναγιώτης Παναγιωτίδης, πρωτοστάτησε σε αγώνες ενάντια στα σχέδια της διοίκησης του συνεταιρισμού, για μείωση των μισθών στους εργαζόμενους, την ίδια στιγμή που στελέχη και κολλητοί της διοίκησης, αύξαναν τον μισθό τους. Το τελευταίο το κατήγγειλε και ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του ΑΠΣ ΑΡΤΑΣ.

Ο αγώνας αυτός δικαιώθηκε και με τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων, και του Αρείου Πάγου. Παρ΄ όλα αυτά η διοίκηση του συνεταιρισμού, λειτουργεί σαν κράτος εν κράτη, αψηφώντας κάθε απόφαση της δικαιοσύνης και μη αποδίδοντας τα δεδικασμένα οφειλόμενα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να προχωρούν σε κατάσχεση για να εισπράξουν τα οφειλόμενα τους.

Ακόμα και μετά την κατάσχεση, η διοίκηση αρνείται να εκκαθαρίσει την μισθοδοσία μη αποδίδοντας έτσι τις οφειλόμενες εισφορές στο ΙΚΑ, Εμφανίζοντας τις διαφορές που με διαταγή πληρωμής εισέπραξαν οι εργαζόμενοι σε λογαριασμό προκαταβολών. Παρ΄ όλα αυτά η κυβέρνηση τους χαϊδεύει τα αυτιά μεσολαβώντας και παγώνοντας τις απαιτήσεις του ΙΚΑ.

Έτσι τον Οκτώβριο του 2017, οι εργαζόμενοι στο Υποκατάστημα Λάρισας, όπως και άλλοι στην ΑΡΤΑ, κατέφυγαν και πάλι στην δικαιοσύνη για να μπορέσουν να πάρουν και πάλι τις διαφορές στον μισθό τους, μιας και η διοίκηση παρ΄ όλες τις δικαστικές αποφάσεις δεν συμμορφώθηκε εντάσσοντας τες στην μισθοδοσία.

Μία ημέρα πριν το δικαστήριο ο συνάδελφος δέχθηκε για μία ακόμη φορά την πρόταση να πάρει την αποζημίωση του και τα λεφτά που διεκδικούσε στο δικαστήριο, αρκεί να μην γίνει το δικαστήριο και βγει η απόφαση.  Μάλιστα του ζητήθηκε να υπογράψει και ένα κατάπτυστο κείμενο το οποίο αρνήθηκε να υπογράψει, όπως αρνήθηκε και στο να μην γίνει το δικαστήριο.

Μετά από αυτό στάλθηκε, ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ!!! Στις 27/12/2017 τρίτη ημέρα των Χριστουγέννων, η προειδοποίηση απόλυσης του συναδέλφου με δικαστικό κλητήρα. Η αποστολή του Δικαστικού Κλητήρα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, είναι ενδεικτικό του εκδικητικού χαρακτήρα της προειδοποίησης απόλυσης. Μια απόφαση που γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την εργατική νομοθεσία. Αποθρασυνόμενοι από την ατιμωρησία για την μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και την μη απόδοση από αυτές των Ασφαλιστικών εισφορών.

Η προσπάθεια δίωξης του έχει να κάνει με τη γενικότερη πολιτική που ακολουθούν τελευταία Κυβέρνηση – Εργοδοσία, ενάντια σε πρωτοπόρους αγωνιστές συνδικαλιστές, με σκοπό το σταμάτημα της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Οι μεθοδεύσεις αυτές Εργοδοτών – Κυβέρνησης δεν μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των συναδέλφων, που αγωνίζονται για το δίκαιο των εργαζομένων.

Το ΕΚΝΛ απαιτεί:

  • Να πάρει πίσω η διοίκηση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, την άκυρη και παράνομη προειδοποίηση απόλυσης του συναδέλφου Παναγιωτίδη που εργάζεται στο υποκατάστημα της Λάρισας.
  • Καμία σκέψη για απαγόρευση της πολιτικής/συνδικαλιστικής δράσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ