ΔΥΝΑΜΙΚΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Με ογκώδη και δυναμική απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Λάρισας εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, νεολαίοι και συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας μετέχοντας στις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν

Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Καλούμε όλους σε γενική αναμέτρηση με την εργοδοσία, ενώ η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση αποτελεί μια απάντηση στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν φτιάξει για την εργατική τάξη η συγκυβέρνηση, η μεγαλοεργοδοσία και η Ε.Ε», τόνισε στην κεντρική του ομιλία ο β’ αντιπρόεδρος του ΕΚΛ Θοδωρής Αναπλιώτης,

ενώ σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της “ελεγχόμενης” ΓΣΣΕ υπογραμμίζοντας πως «δίνεται η μάχη για να σώσουμε την τιμή του εργατικού κινήματος, ενώ η απεργία έγινε κόντρα σε λυσσώδεις προσπάθειες και μάλιστα με καλύτερη συμμετοχή από την προηγούμενη».

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδας, ενώ νωρίτερα σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Α.Σ Τυρνάβου Αστ. Τσικριτσής αναφέρθηκε στα κοινά προβλήματα εργαζομένων και αγροτών και στην προετοιμασία για νέες κινητοποιήσεις και από την πλευρά του αγροτικού κόσμου.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ οι απεργοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 18.00, στην κεντρική πλατεία, όπου και θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση κατά του πολυνομοσχεδίου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ