ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τραγική ήταν η εικόνα που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, καθώς ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ν.Τ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

Το πανεργατικό-πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μόνο τέτοιο δεν ήταν, αφού ελάχιστοι έδωσαν το παρών, με τους ομιλητές να περιγράφουν νέα σκληρά μέτρα που οδηγούν σε «φτωχοποίηση» των εργαζομένων και υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

“Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση, σε μια περίοδο μάλιστα που διευρύνονται οι κοινωνικές ανάγκες και αντικειμενικά μεγαλώνουν οι δυνατότητες ικανοποίησής τους”, τόνισε στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δ. Παπαποστόλου, καλώντας σε συμμετοχή και στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 15/1, στις 12.30, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων περιλαμβάνει τα εξής:

Απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.

Να μην ψηφιστούν τα νέα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).

Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).

Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ