ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/1 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με σύνθημα ‘ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ” αγρότες από τον Τύρναβο, τον Αμπελώνα, το Δαμάσι και τα Δένδρα συμμετείχαν το βράδυ της Παρασκευής σε ευρεία σύσκεψη που διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής με στόχο να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των αγώνων τους.

Στη μαζική σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση νέου συλλαλητηρίου με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου την Κυριακή 21 Ιανουαρίου και η εκ νέου λήψη απόφασης για τη συνέχιση του αγώνα.

Εκείνο που τονίστηκε στη σύσκεψη είναι ότι τον αγροτικό κόσμο ταλανίζουν πολλά προβλήματα που απορρέουν από την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. και ότι ο μοναδικός τρόπος επιβίωσης είναι οι δυναμικοί αγώνες ενάντια σε αυτή την πολιτική.

Οπως αποφασίστηκε οι αγρότες παλεύουν για να διεκδικήσουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας ανάμεσα στα οποία είναι:

Να μπει τέλος στο αίσχος των ανοιχτών τιμών. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα.

Όχι στην αισχροκέρδεια μιας χούφτας εμπόρων και βιομηχάνων που στο όνομα της οικονομίας της αγοράς, και με τις πλάτες της εκάστοτε κυβέρνησης, κερδοσκοπούν σε βάρος παραγωγών και λαϊκής κατανάλωσης καθώς πουλάνε 5-10 φορές ακριβότερα τα προϊόντα που τα αγοράζουν πάμφθηνα από το χωράφι και το μαντρί.

Μείωση του κόστους παραγωγής στα μέσα και εφόδια. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και στα σπίτια, να μείνει στο συρτάρι η απόφαση για την αύξηση του στα χωράφια. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως παίρνουν οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι. Κατάργηση όλων των χαρατσιών και αυτών που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση (πχ πράσινο τέλος στο νερό).

Να υπάρχει ακατάσχετο τραπεζικών λογαριασμών 12000€ προσαυξημένο με 3000€ για κάθε παιδί. Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης.

Αφορολόγητο ατομικό ετήσιο εισόδημα 12000€ προσαυξημένο με 3000€ για κάθε παιδί. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα και όχι τα τεκμήρια.

Να μην ισχύσουν οι υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ. Δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια, στελέχωση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που σήμερα ουσιαστικά δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες της υπαίθρου. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας αποφάσισε να διοργανώσει μια σειρά από συσκέψεις στο Νομό με σκοπό να γίνει ενημέρωση για τα προβλήματα που οξύνονται και να οργανωθεί η αγωνιστική απάντηση μας στο τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη.

Απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους που πλήττονται από τις πολιτικές Ε.Ε και Κυβέρνησης και έχουν την διάθεση να παλέψουν για το δίκιο τους με τα αιτήματα πάλης που προβάλει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και θα οριστικοποιηθούν στις συσκέψεις το επόμενο διάστημα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 Ιανουαρίου 6.30 το απόγευμα στο Βασιλί Φαρσάλων

ΤΡΙΤΗ 9 Ιανουαρίου 6.30 το απόγευμα στην Νίκαια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 Ιανουαρίου 6.30 το απόγευμα στον Πλατύκαμπο

ΠΕΜΠΤΗ 11 Ιανουαρίου 6.30 το απόγευμα στην Μάνδρα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Ιανουαρίου 6.30 το απόγευμα στον Τύρναβο

Οι συσκέψεις θα συνεχιστούν στις υπόλοιπες επαρχίες του Νομού και σε βασικά χωριά και το επόμενο διάστημα μαζί με περιοδείες ενημέρωσης στα χωριά.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ