ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΩΝ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥΣ

Σημαντικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της Καλλιπεύκης αλλά και του Σκλήθρου Αγιάς καταγράφονται τις τελευταίες ώρες εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει το νομό.

Στην ορεινή Καλλιπεύκη η συνεχής χιονόπτωση προκάλεσε καταστροφές στο δίκτυο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα η κοινότητα να βυθισθεί το Σάββατο στο σκοτάδι, ενώ σημαντικές αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος καταγράφονται και στο Σκλήθρο Αγιάς, με αποτέλεσμα πολλές ηλεκτρικές συσκευές να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν από νωρίς για την αποκατάσταση των βλαβών, ενώ στα λευκά έχουν ντυθεί τα ορεινά του νομού σε Όλυμπο και Κίσσαβο, με το χιόνι να έχει την τιμητική του στο Λιβάδι Ελασσόνας, τη Σπηλιά και την Ανατολή Αγιάς, με τα οχήματα των δήμων και της Περιφέρειας να δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Πτώσεις δέντρων και φερτά υλικά στους δρόμους είναι η εικόνα που σχηματίζεται στα ορεινά και τα παράλια του νομού αλλά και στη Λάρισα, με την ΠΥΛ να επεμβαίνει σε τρία σημεία της πόλης για κοπές δέντρων.

Κλαδιά δέντρων και φερτά υλικά απομακρύνθηκαν μετά από επέμβαση της Πυροσβεστικής και στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς, ενώ λίγο έξω από την Καλλιπεύκη χρειάστηκε η επέμβαση μηχανημάτων του δήμου Τεμπών για τον απεγκλωβισμό δύο οχημάτων.

Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά από σήμερα Κυριακή, ενώ αυξημένη απαιτείται και η προσοχή των οδηγών που κινούνται στα παράλια αλλά και στα ορεινά του νομού.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Εξάλλου σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας από παρακαμπτήριες οδούς διεξάγεται η κυκλοφορία στην παραλιακή οδό Αγιοκάμπου-Κόκκινου Νερού και πιο συγκεκριμένα στη Βελίκα στη θέση «ρέμα Ηλεκτρολόγων» και θέση «ρέμα Πλατάνια», στη Σωτηρίτσα στη θέση Τζιοβάρα και στον Αγιόκαμπο στη θέση «ρέμα Πουρί».

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης από παρακαμπτήριους διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Ομολίου-Παλαιόπυργου (από το 4ο χλμ) και στο δρόμο Κουλούρας – Μεσαγγαλών, στη θέση Καραβιά.

Τέλος με αλυσίδες και ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να κινούνται οι οδηγοί στην επαρχιακή οδό Γόννων- Καλλιπεύκης από το 5ο έως 22ο χλμ., όπως και στο δρόμο Καλλιπεύκης – Παλαιού Παντελεήμονα από το 1ο έως 7ο χλμ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ