ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ. ΖΟΥΡΑΡΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΡΗ

Σε παραίτηση από την κυβέρνηση υποχρεώθηκε ο Κώστας Ζουράρις, μετά τον σάλο που προκάλεσαν δηλώσεις του κατά του Ολυμπιακού και του Άρη. Από το πρωί της Κυριακής, η πολιτική πίεση προς την πλευρά του Κώστα Ζουράρι ήταν έντονη, και έτσι ο υφυπουργός Παιδείας επέλεξε να… προλάβει τις εξελίξεις.

Για το θέμα υπήρξε ενδοκυβερνητική συνεννόηση ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο κ. Ζουράρις αρχικά, παραφράζοντας ένα υβριστικό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό είπε: «Στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος καθίσανε 10.000 γαύροι…», ενώ σε αναφορά του δημοσιογράφου για τον Άρη, είπε: «Ποιος τον γ…άει τον Άρη;».

«Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία και δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε, «το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν».

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος. «Υπάρχει θέμα με τον κ. Ζουράρι. Θα γίνει συζήτηση. Εγώ δεν ξανακάνω πίσω. Είναι η τελευταία φορά. Λέω στον αρχηγό να του βάλει μυαλό ή να φύγει από την κυβέρνηση. Ή εγώ ή αυτός», ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας καταδίκασαν με ανακοίνωσή τους και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι τις θεωρούν ανεπίτρεπτες, άστοχες και προσβλητικές. «Δηλώνουμε ότι είναι εκτός των δικών μας “πιστεύω” και σε καμία περίπτωση δεν τις υιοθετούμε», τόνισαν.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σεβόμαστε και αγκαλιάζουμε με τον ίδιο τρόπο όλες τις ομάδες και όσους πιστεύουν στο “ευ αγωνίζεσθαι”. Δεν ενστερνιζόμαστε δηλώσεις και κινήσεις που εκφεύγουν των ορίων του φιλάθλου πνεύματος και προσεγγίζουν τον τυφλό οπαδισμό», κατέληξε η ανακοίνωση.

Παραίτηση του κ. Ζουράρι ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόρδας. «Ο κ. Ζουράρις οφείλει να παραιτηθεί τωρα. Πολλοί απο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου ειδους χυδαιότητες, αλλα οι δηλώσεις του ξεπερνούν ακόμη κι αυτα τα όρια», έγραψε στο Twitter.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ