ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΔΕΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

dav

«Ασφαλώς και είναι θετικός ο θεσμός της διαμεσολάβησης, υπήρξε όμως ελλιπέστατος χρόνος διαβούλευσης των σχετικών διατάξεων, που εισάγει η Κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή και τελικά, η επιβολή της υποχρεωτικότητας αντί να επιταχύνει, επιβαρύνει, τόσο χρονικά, όσο και οικονομικά,

την επίλυση διαφορών για όποιον θελήσει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, με την Πρόεδρο κ. Νικολέτα Μπασδέκη, τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Μπραζιώτη, τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Γιαγλάρα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ανδρέα Ανδριτσόπουλο, μετά από πρόσκληση για ενημέρωση ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφορικά με τον θεσμό της διαμεσολάβησης, είχε επισημάνει και από το βήμα της Βουλής “την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση ένα σοβαρό ζήτημα, καθώς και την παντελή έλλειψη διαβούλευσης με το νομικό κόσμο”, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην επιβολή της υποχρεωτικότητας για την οποία όπως τόνισε “μόνο στη χώρα μας συμβαίνει και θα έχει ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση και όχι τη διευκόλυνση απονομής της Δικαιοσύνης”.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέτας Μπασδέκη, για ενημέρωση σχετικά με τις θέσεις του νομικού κόσμου ως προς τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση και αφορούν το θεσμό της διαμεσολάβησης.

Ασφαλώς και είναι θετικός ο θεσμός, υπήρξε όμως ελλιπέστατος  χρόνος διαβούλευσης των σχετικών διατάξεων και τελικά η επιβολή της υποχρεωτικότητας αντί να επιταχύνει, επιβαρύνει, τόσο χρονικά, όσο και οικονομικά, την επίλυση διαφορών για όποιον θελήσει να προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, διεμήνυσα και στο Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συνηγορήσει σε μια προχειρότητα, που θα δυσχεράνει το έργο της Δικαιοσύνης.

Για την παράταξή μας, η Δικαιοσύνη αποτελεί πυλώνα Δημοκρατίας και σταθερότητας για την χώρα και δεσμευόμαστε ότι θα επανεξετάσουμε με σοβαρότητα, μετά από διαβούλευση, όλες τις διατάξεις που αφορούν το νομικό κόσμο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ