ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΡΤΩΝΗΣ

Διάχυτη ήταν η αγωνιστική διάθεση των αγροτών που συμμετείχαν σήμερα στη σύσκεψη της Γυρτώνης την οποία διοργάνωσαν μέλη της συντονιστικής επιτροπής του νομού με στόχο να διερευνηθούν οι διαθέσεις του αγροτικού κόσμου και να εξεταστούν τρόποι αντίδρασης στην κυβερνητική πολιτική.

Οπως τονίστηκε σήμερα οι αγρότες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λόγω του φορολογικού και του ασφαλιστικού, του εμπάργκο στη Ρωσία και των τεράστιων καθυστερήσεων στην καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, ενώ και το κόστος παραγωγής παραμένει στα ύψη.

Ολα αυτά σε συνάρτηση και με το ψαλίδισμα των ενισχύσεων δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα που απειλεί με ξεκλήρισμα την πλειοψηφία των αγροτών.

Με δεδομένα αυτά τα προβλήματα οι κινητοποιήσεις όπως τονίστηκε σήμερα αποτελούν μονόδρομο και εκείνο που μένει είναι να διερευνηθούν οι προοπτικές κοινών αγώνων όλων των αγροτών.

Εκτιμήθηκε ότι οι αγρότες που βγήκαν πέρυσι σε διαφορετικά μπλόκα έχουν στην πλειοψηφία τους κοινά αιτήματα τα οποία θα πρέπει να διεκδικηθούν μέσα από κοινούς αγώνες.

Στο πλαίσιο αυτό στη σύσκεψη της Γυρτώνης αποφασίστηκε η συγκρότηση μιας επιτροπής η οποία θα επιχειρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες να συναντηθεί με εκπροσώπους άλλων μπλόκων για να διερευνήσουν το ενδεχόμενο κοινών αγώνων με μορφές που θα αποφασιστούν στο επόμενο διάστημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ