ΕΠΑΜ: ΑΨΟΓΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Η οργάνωση ζητά να συνεχίσουν έτσι αλλά και να μην πάρουν μέρος στην ηλεκτρονική διαδικασία

Η Τοπική Οργάνωση (Τ.Ο.) του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) Λάρισας, ως μία από τις ιδρυτικές συλλογικότητες της «Πρωτοβουλίας πολιτών Λάρισας κατά των πλειστηριασμών» κρίνει σκόπιμο να ενημερώσει τους πολίτες για ορισμένα πράγματα που αφορούν στο ρόλο και την συνεισφορά των εμπλεκομένων,

όλο αυτό το χρονικό διάστημα του αγώνα για την ματαίωση των πλειστηριασμών στο ειρηνοδικείο Λάρισας.

Μια πολύ μικρή μερίδα Ελλήνων πολιτών στα ειρηνοδικεία της χώρας, ως σύγχρονος Δαβίδ απέναντι στον Γολιάθ, στις κυβερνήσεις και τα ξένα ευρωπαϊκά κέντρα, καταφέρνει να κρατάει το σπίτι του, το μαγαζάκι του, την βιοτεχνία του και συνεχίζει να υπάρχει. Αυτό κατά τη γνώμη μας οφείλεται στο ότι στις επαρχιακές πόλεις, σε αντίθεση με την Αθήνα, υπάρχει κοινωνική συνοχή (λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας) πράγμα που συμβάλλει καθοριστικά στο να μην υπάρχουν ιδιαίτερες εντάσεις. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν σχεδόν πάντα διακριτική. Μία μόνο φορά ανέβηκαν λίγο τα πνεύματα αλλά ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερα παρατράγουδα.

Οι συμβολαιογράφοι, για τους οποίους στα μέσα επικοινωνίας γράφονται τα μύρια όσα, στην περίπτωσή μας υπέδειξαν σχεδόν άψογη συμπεριφορά. Είχαν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να απαιτήσουν από την αστυνομία να τους βάλει στην αίθουσα ώστε να προχωρήσουν τους πλειστηριασμούς και να μην εισακούσουν την έκκληση των συγκεντρωμένων ώστε να αποφευχθούν επεισόδια. Αν το έκαναν, μπορεί ο πλειστηριασμός να γινόταν, ίσως όχι υπό ομαλές συνθήκες, όμως κάποιοι από εμάς θα είχαν συλληφθεί.

Από την πλευρά μας θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γι’ αυτό. Τους ευχαριστούμε που κάθε Τετάρτη, μετά τις 17.00 γυρνάμε στην οικογένεια και στα παιδιά μας αντί να είμαστε στο νοσοκομείο ή στο κρατητήριο, και τους ζητούμε να κρατήσουν την ίδια μέχρι τώρα στάση για το λίγο χρονικό διάστημα για το οποίο θα συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία μετά τις τελευταίες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο.

Απευθυνόμενοι γενικότερα στον σύλλογο των συμβολαιογράφων, τους ζητούμε να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, συμβάλλοντας και αυτοί στον αγώνα κατά της βίαιης αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της χώρας κατ΄ εντολήν των δανειστών οι οποίοι λειτουργούν ως δυνάμεις κατοχής. Ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός γιατί αφορά την πατρίδα και την εθνική της κυριαρχία.

Το κίνημα δεν καταθέτει τα όπλα ούτε έχει πει την τελευταία του λέξη. Στόχος του κινήματος δεν είναι να σταματήσει απλά τους πλειστηριασμούς αλλά να μην αλλάξει ιδιοκτήτη η περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Η μέχρι τώρα προσπάθεια είναι ένα ενδιάμεσο στάδιο μέχρι να περάσει ο έλεγχος του κράτους στον λαό του και τότε το ΕΠΑΜ δεσμεύεται για την επιστροφή όλων των εκπλειστηριασθέντων περιουσιακών στοιχείων επί εποχής μνημονίων πίσω στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ