ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ

Καταγγέλλουμε τους θρασύδειλους φασίστες που ξημερώματα Κυριακής προχώρησαν σε σπάσιμο των τζαμιών των γραφείων της ΚΟΒ του ΚΚΕ, στην Αγιά. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, μιας και έχουν προηγηθεί άλλες δύο επιθέσεις στα γραφεία της κομματικής οργάνωσης στα Φάρσαλα.

Η σχεδιασμένη δράση αυτών των  φασιστοειδών, που είτε με κουκούλες σε άλλες εποχές, είτε κρυμμένοι στο σκοτάδι σήμερα, επιβεβαιώνει απόλυτα τη θέση του ΚΚΕ ότι δεν πρόκειται για αντισυστημικές δυνάμεις, αλλά στήριγμα και όπλο του συστήματος για να χτυπάνε τους κομμουνιστές και το λαϊκό κίνημα. Δεν είναι τυχαίο, ότι η επίθεση αυτή γίνεται την περίοδο που ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο, που βρίσκονται σε εξέλιξη εργατικές απεργίες και συλλαλητήρια, που οι φτωχοί αγρότες κινητοποιούνται, για να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης-πλουτοκρατίας. Ούτε είναι τυχαίο ότι συμπίπτει με την επίθεση συκοφάντησης και λασπολογίας της Χ.Α. για το ΚΚΕ, σε κεντρικό επίπεδο.

Οι κομμουνιστές όχι μόνο δε φοβόμαστε από αυτές τις ενέργειες των φασιστοειδών, αλλά με μεγαλύτερη μαχητικότητα και αποφασιστικότητα θα τιμήσουμε τα 100 χρόνια απ’ την ίδρυση του Κόμματός μας, ατσαλωμένοι και εμπνευσμένοι απ’ τις δεκάδες χιλιάδες των συντρόφων μας που δε λύγισαν σ’ αυτή την εκατοντάχρονη ιστορία μας.

Καλούμε το λαϊκό κόσμο να βγάλει συμπεράσματα για τη δράση αυτών που θέλουν να εξαπατούν λαϊκές συνειδήσεις. Είναι δυνάμεις των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, και της εξουσίας τους, που δήθεν αντιπαλεύουν. Είναι εχθροί και πολέμιοι του λαϊκού κινήματος και γι’ αυτό επιτίθενται με λύσσα στους κομμουνιστές, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά, το πιο πρωτοπόρο και συνεπές κομμάτι του.

Η απάντηση σ’ αυτούς, είναι η ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η ανασύνταξη και το δυνάμωμα του ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας.

 

Κυριακή 14/1/2018

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ