ΣΕΙΣΜΟΣ 4,4 R ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Αθήνα λίγο πριν τις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 22.24.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 28 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έδωσε το σεισμό στους 4,5 βαθμούς Ρίχτερ, ενώ το Αριστοτέλειο δίνει το μέγεθος του σεισμού στους 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σταμάτας, στην περιοχή της Αττικής.

O σεισμός ήταν επιφανειακός και για αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλο το λεκανοπέδιο και οι κάτοικοι του αναστατώθηκαν, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που βγήκαν έξω από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γ. Χουλιάρα προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 Ιανουαρίου όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο και διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμο Παπαδόπουλο, οι σεισμικές δονήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Λέκκα, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, ο σεισμός αυτός είναι συνέχεια σεισμικών δομήσεων που υπήρξαν την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή. “Δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος, πρέπει να ηρεμήσουμε” σημείωσε ο κ. Λέκκας. “Μικρά τα ρήγματα και δεν μπορούμε να έχουμε από αυτήν την περιοχή μεγάλους σεισμούς” τόνισε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.