ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν σήμερα μαθητές της Β’ τάξης του ΓΕΛ Τυρνάβου θέλοντας να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για διακρίσεις που όπως υποστηρίζουν έχουν εκδηλωθεί στο σχολείο εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο υλοποιούνται προγράμματα από τα οποία έχουν αποκλειστεί αρκετοί μαθητές.

Σε υπόμνημά τους που κατέθεσαν στη διευθύντρια του σχολείου κάνουν λόγο για μαθητές δύο ταχυτήτων, αναφέρουν τα παρακάτω:

1. Οχι στις διακρίσεις των μαθητών σε εκδρομές και σε άλλα προγράμματα, ότι γίνεται να γίνεται σωστά και με δίκαιους όρους

2. Ολοι είμαστε ίσοι και έχουμε τα ίδια δικαιώματα, δεν μπορούμε να είμαστε όλοι καλοί μαθητές και να έχουμε άψογη συμπεριφορά.

3. Αν πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα δεν θα συμπληρωθεί το κατάλληλο ποσοστό για την πολυήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα, Οι λόγοι: (οικονομικοί).

4. Το πρόγραμμα δεν είναι δίκαιο για τους μαθητές που είναι εκτός προγράμματος! Οσοι είναι στο πρόγραμμα δεν έχουν τίποτα παραπάνω από τους άλλους μαθητές.

5. Αυτό το πρόγραμμα έπρεπε να γίνει με δίκαιη κλήρωση όπως και στα άλλα σχολεία και όχι να διαλέξουν οι καθηγητές τους μαθητές που πιστεύουν ότι είναι κατάλληλοι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Αυτή την ώρα μαθητές και διεύθυνση του σχολείου βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με στόχο να εξεταστεί η προοπτική για τη λήξη της κατάληψης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ