ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 45ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ

Ο βιασμός και οι άγνωστες πτυχές του αναστατώνει τον Βόλο και όχι μόνο. Μία απίστευτη υπόθεση, από αυτές που συνήθως δεν καταγγέλλονται, συζητήθηκε στο Κακουργιοδικείο Τρικάλων με πρωταγωνιστή των πράξεων φρίκης, έναν 45χρονο Βολιώτη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δίκασε τον κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της 35χρονης συζύγου του και για σωματικές βλάβες ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου, αλλά και της 15χρονης κόρης του. Με το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο καταδίκασε τον Βολιώτη σε δώδεκα έτη κάθειρξη, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση ανέβηκε στο ακροατήριο του Κακουργιοδικείου μετά από καταγγελία της 35χρονης το 2016. Η γυναίκα είχε αναγκαστεί τότε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μπορέσει να φύγει από την οικογενειακή της εστία και να πάρει μαζί της τα παιδιά.

Ο 45χρονος, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας, είχε φτάσει πλέον να απειλεί ότι θα τη σκοτώσει. Ο βίος της παθούσας είχε καταστεί εφιάλτης. Ο σύζυγός της την κακοποιούσε σεξουαλικά ανά τακτά διαστήματα και της προκαλούσε και σωματικές βλάβες, όπως μώλωπες και εκδορές.

Η καταγγελία της συζύγου για τον βιασμό

Η γυναίκα δεν άντεξε άλλο και έλυσε τη σιωπή της προκειμένου να σωθεί και να σώσει όπως είπε και τα δύο παιδιά της. Κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και άρχισε άμεσα έρευνα.

Στο Δικαστήριο, το οποίο συνέχιζε μέχρι και τις 4 το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (11-01-2018) την εκδίκαση της υπόθεσης και τελικά εξέδωσε την απόφαση, περιέγραφε με δάκρυα στα μάτια το μαρτύριο που βίωνε, τον φόβο και τον πανικό που είχε κατακυριεύσει τη ζωή της, το ίδιο της το σπίτι, το οικογενειακό της καταφύγιο.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν και δύο ακόμη μάρτυρες κατηγορίας, φίλες της 35χρονης. Γνώριζαν για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η γυναίκα και επιβεβαίωσαν στο Κακουργιοδικείο όλα όσα ανά τακτά διαστήματα εξομολογούνταν η παθούσα.

Οι εξηγήσεις του συζύγου στο δικαστήριο

Στο δικαστήριο δεν έμεινε καμία απολύτως αμφιβολία. Απολογούμενος ο 45χρονος αρνήθηκε τις αποδιδόμενες κατηγορίες, και στα «πιεστικά» ερωτήματα της έδρας για το τι συνέβαινε επικαλέστηκε τελικά -για να δικαιολογηθεί- το γεγονός ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε τον 45χρονο σε κάθειρξη δώδεκα ετών, κρίνοντάς τον ένοχο για το σύνολο των αδικημάτων που αντιμετώπιζε. Επιπλέον, αποφάσισε να μη δώσει τη δυνατότητα στον καταδικασθέντα να αφεθεί ελεύθερος ασκώντας έφεση με κατά πλειοψηφία απόφασή του, καθώς μία ένορκος τάχθηκε υπέρ της αναστολής.

Μετά το πέρας του δικαστηρίου οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον καταδικασθέντα και ανέμεναν την απόφαση του Δικαστηρίου για τον τόπο φυλάκισης του 45χρονου.

Πηγή:  taxydromos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ