ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Αφιέρωμα του paidis.com στην ομάδα του ΓΣΑ που πρωταγωνιστεί εντός και εκτός γηπέδων

Οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, είναι πολλές. Οι ομάδες όμως, που και πρωταθλητισμό κάνουν και έντονη κοινωνική δραστηριότητα έχουν, είναι μάλλον ελάχιστες.

Στις ελάχιστες αυτές ομάδες, συγκαταλέγεται και η ομάδα μπάσκετ του Αμπελώνα.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αμπελώνα έχει εξελιχθεί φέτος στον απόλυτο πρωταγωνιστή τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδων σε όλο το νομό Λάρισας, αφού παραμένει αήττητος στο Πρωτάθλημα μετά από 9 αγωνιστικές, συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Final Four του Κυπέλλου Θεσσαλίας, οι ακαδημίες του φέτος έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχής και οι φιλανθρωπικές του δράσεις, εντυπωσιάζουν!

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Από τον Ιούνιο του 2017 η Διοίκηση του Συλλόγου άλλαξε χέρια, με το τιμόνι να πηγαίνει στα χέρια του Σταύρου Κωτούλα.

Αντιπρόεδρος είναι ο Βασίλης Τζουρμακλιώτης, Γραμματέας ο Πρίαμος Γκανούρης και Ταμίας ο Ηλίας Κατσαρός.

Μέλη είναι οι Ευθύμιος Μαραμής, Στέλιος Τσολάκης, Δημήτρης Κοφοδήμος, Νίκος Νινίκας, Γιάννης Δουζένης, Κυριάκος Σώφλος, Βαγγέλης Σιούτας, Γιώργος Τσακνάκης και Παναγιώτης Παλάσκας.

ΑΝΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η αντρική ομάδα φέτος διανύει “μέρες δόξας” καθώς στο Πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ έχει 9 στις 9 νίκες, όντας η μοναδική αήττητη ομάδα του Νομού Λάρισας.

Επίσης προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Final Four του Κυπέλλου Θεσσαλίας, όπου και ηττήθηκε στον ημιτελικό, στο τελευταίο δευτερόλεπτο από τον Ολυμπιακό Βόλου!

Από τους 12 παίχτες, οι 6 είναι Αμπελωνίτες – Γιώργος Τσακνάκης, Παναγιώτης Παλάσκας, Θάνος Μπαμπανάτσας, Δημήτρης Μπιζιάκης, Θέμης Τεκούσης και Παναγιώτης Τεκούσης.

Θρασύβουλος Κοτσώνας και Χάρης Καρπούζας, αγωνίζονται χρόνια  στην ομάδα και θεωρούνται “Αμπελωνίτες”, ενώ οι Θάνος Γκανέτσας, Ανδρέας Κόκκας, Βασίλης Κυριακόπουλος και Χρήστος Βλησαρούλης, είναι τα τέσσερα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα.

Προπονητής στην ομάδα τα τελευταία χρόνια είναι ο Ανδρέας Γιαννόπουλος, που φέτος πλαισιώθηκε και από τον πρώην καλαθοσφαιριστή Ανδρέα Σκούφα.

Γυμναστής της ομάδας είναι ο Κώστας Δούικας, ο οποίος είναι και γυμναστής της ομάδας του Ερμή Αγιάς, η οποία αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία.

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Η ομάδα του Γ.Σ.ΑΜΠΕΛΩΝΑ, δικαίως μπορεί να υπερηφανεύεται για τις ακαδημίες της, καθώς φέτος έχει σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχής.

100 παιδιά ηλικιών από 5 ως και 16 ετών καθημερινά κατακλύζουν το γήπεδο της πόλης για να αθληθούν και να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος.

Προπονητές στα τμήματα υποδομής της ομάδας, εκτός από τον πολύπειρο Σπύρο Βενέτη, από φέτος είναι και ο Λευτέρης Χαντζιάρας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και πρώην καλαθοσφαιριστής, με μεγάλη εμπειρία σε τμήματα υποδομών.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

Αν και το Σωματείο είναι ερασιτεχνικό, η νέα διοίκηση κινείται κάπως διαφορετικά από τα συνηθισμένα…

Από φέτος, τα τμήματα υποδομών του Συλλόγου μετακινούνται για τους εκτός έδρας αγώνες με λεωφορείο!!! γεγονός που αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας στους γονείς.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Γ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ είναι ίσως η μοναδική ομάδα στη Θεσσαλία που έχει προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Επίσης, από φέτος, σε όλους τους εντός έδρας αγώνες όλων των τμημάτων της ομάδας, υπάρχει γιατρός στο γήπεδο.

Κίνηση που έχει σχολιαστεί θετικότατα και από άλλες ομάδες, καθώς σχεδόν σε όλα τα γήπεδα της Θεσσαλίας δεν υπάρχει γιατρός!

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ο Γ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ εγκαινίασε φέτος τη δράση “Τρίποντο Αλληλεγγύης” στην οποία σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της Αντρικής Ομάδας συλλέγονται Τρόφιμα μακράς διαρκείας, Ρούχα, Βιβλία και Παιδικά Παιχνίδια, τα οποία μοιράζονται οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη.

Μέχρι τώρα, έχουν διανεμηθεί τρόφιμα και ρούχα στην Εκκλησία του Αμπελώνα, στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας Αττικής, στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, ενώ τώρα μαζεύονται τρόφιμα και ρούχα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τυρνάβου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Φέτος τα Χριστούγεννα, στο Κλειστό Γήπεδο Αμπελώνα γράφτηκε ιστορία, καθώς για πρώτη φορά ομάδα Α2 Εθνικής Κατηγορίας αγωνίστηκε στον Αμπελώνα!

Ο λόγος για την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ, η οποία αποδέχτηκε την πρόσκληση για έναν φιλανθρωπικό αγώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε ενημέρωση από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο “Save Μ.ΟΡ.Α.Σ” για την σημαντικότητα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών. Αθλητές, μέλη της διοίκησης και των δύο ομάδων, αλλά και πολλοί φίλαθλοι, έγιναν εθελοντές δότες, κάτι που είναι άξιο συγχαρητηρίων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Συναντήσαμε τον πρόεδρο Σταύρο Κωτούλα και αν και τα ερωτήματα μπορούσαν να είναι πολλά, περιοριστήκαμε σε ένα:

κ. Κωτούλα, μετά από 7 μήνες στην προεδρία του συλλόγου και με δεδομένη την εικόνα που παρουσιάζει σε όλα τα επίπεδα η ομάδα σήμερα, υπάρχει μυστικό της επιτυχίας;

Το μυστικό της επιτυχίας είναι οι συνεργάτες.

Η εικόνα υγείας που αποπνέει η ομάδα είναι απόρροια του φιλικού κλίματος που υπάρχει ανάμεσά μας και αυτό είναι κάτι που περνάει και στους αθλητές.

Όταν αναλάβαμε αυτή την ομάδα, αυτό που είχαμε πει ήταν, ότι πρώτα απ’ όλα θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα που να χαίρεται το μπάσκετ.

Από τους αθλητές όλων των ηλικιών μέχρι και τους διοικητικούς!

Και όπου φτάσουμε.

Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και έτσι θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος.

Εύχομαι, όλο αυτό να μην είναι ένα πυροτέχνημα και να συνεχιστεί για πολλά χρόνια…

Το ίδιο ευχόμαστε και εμείς στο paidis.com γιατί τέτοιες προσπάθειες, πραγματικά αξίζει να πετυχαίνουν.

Καλή τύχη Γ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ και πάντα νίκες!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ