ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

Επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή του πως το 2018 θα είναι η χρονιά της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Ξανθός, παρουσία και του αν. γραμματέα του υπουργείου Υγείας Στ. Βαρδαρού, εγκαινίασε στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα την πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ).

«Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο και “στοίχημα” της κυβέρνησης, πολυιατρεία με πληθυσμό ευθύνης περίπου 12.000 άτομα και στόχο την κάλυψη ενός σημαντικού κενού που είχε το ΕΣΥ στην ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας στα αστικά κέντρα», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Ξανθός.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι ΤΟΜΥ θα στελεχώνονται από επιστημονικές ομάδες 12 ατόμων, ενώ το 80% των γιατρών θα είναι ηλικιακά νέοι άνθρωποι «που θα βελτιώσουν συνολικά την εικόνα του συστήματος υγείας δουλεύοντας με όρεξη και μεράκι».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως βγήκε η προκήρυξη του ΕΟΠΥΥ που αφορά στους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς, ενώ αντίστοιχα εγκαίνια Τοπικής Μονάδας Υγείας θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα και στο Βόλο.

Το παρών στην τελετή των εγκαινίων έδωσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, οι διοικητές της 5ης ΥΠΕ και των νοσοκομείων της Λάρισας, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κλπ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ