ΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Δέντρο ξεριζώθηκε στον 11ο παιδικό σταθμό και στο δρόμο Λάρισας – Τρικάλων

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας εξαιτίας απανωτών κλήσεων τις τελευταίες ώρες για πτώσεις δέντρων, πτώσεις αντικειμένων και σπασμένες τζαμαρίες λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην πόλη.

Με ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους στο ΓΝΛ ακόμη να συνέλθουν από την πτώση τεράστιου δέντρου στην αυλή του νοσοκομείου περιστατικά καταγράφηκαν ακόμη στην περιοχή του ΑΤΑ, στη λεωφόρου Καραμανλή, όπου έσπασε τζαμαρία, στο προαύλιο του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στο δρόμο προς Τερψιθέα και στο ύψος της Γεωργικής Σχολής κλπ, ενώ  συναγερμός σήμανε για πτώση δέντρου και σε παιδικό σταθμό του δήμου Λαρισαίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το δέντρο ξεριζώθηκε πέφτοντας ευτυχώς προς την πλευρά του δρόμου, στην οδό Μπιζανίου όπου λειτουργεί ο 11ος παιδικός σταθμός.

Το δέντρο παρέσυρε στην πτώση του το κιγκλίδωμα της αυλής για να καταλήξει στο δρόμο προκαλώντας ζημιές σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο, ενώ ευτυχώς την ώρα του συμβάντος τα παιδιά βρισκόταν εντός του κτιρίου δίχως να σημειωθεί τραυματισμός.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε προσωρινά, μέχρι πυροσβέστες και συνεργεία του δήμου να απομακρύνουν το πεσμένο δέντρο.

ΔΕΝΔΡΟ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Ενα από τα δένδρα της δενδροστοιχίας που βρίσκεται στην οδό Θεοφράστου έπεσε νωρίς το μεσημέρι σήμερα στην πλευρά που βρίσκεται το γήπεδο στο οποίο εκείνη την ώρα ευτυχώς δεν υπήρχαν παιδιά. Αντίθετα ένα άλλο δένδρο έπεσε μπροστά από τη Γεωργική σχολή στο δρόμο Λάρισας – Τρικάλων προκαλώντας διακοπή κυκλοφορίας σε εθνική οδό.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Εξάλλου διακοπή της κυκλοφορίας και εκτροπή των οχημάτων στην οδό Παπακυριαζή είχαμε το μεσημέρι στο κέντρο της Λάρισας, εξαιτίας τέντας που «ξηλώθηκε» σε πολυκατοικία της οδού Παπαναστασίου.

ΠΤΩΣΗ ΣΟΒΑΔΩΝ ΣΤΗ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Νωρίτερα καταγράφηκε και πτώση σοβάδων στο κέντρο της Λάρισας, όταν μεγάλο κομμάτι σοβά αποκολλήθηκε από πολυκατοικία της οδού Μανδηλαρά, καταλήγοντας στο πεζοδρόμιο αλλά και την οροφή σταθμευμένου αυτοκινήτου, στο οποίο και προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές.

Σημειώνεται πως εξαιτίας των ισχυρών ανέμων καταγράφονται προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση της πόλης, με την ΠΥΛ να επεμβαίνει σε τουλάχιστον 5 περιπτώσεις για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ, ενώ ανάλογα προβλήματα αναφέρθηκαν στον Τύρναβο, τον Αμπελώνα, το Δασοχώρι, την Αιγάνη και την Φαλάνη, με τα συνεργεία να εργαζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των ζημιών.

Τέλος προβλήματα καταγράφονται σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αμυγδαλέα, όπου οι ισχυροί άνεμοι «σήκωσαν» την τσίγκινη οροφή της, αλλά και στους Αγίους Αναργύρους, όπου πήρε φωτιά κολόνα της ΔΕΗ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Εν τω μεταξύ από νωρίς το πρωί, το σύνολο του δυναμικού της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γ. Ζαούτσο, βρίσκεται στους δρόμους και επεμβαίνει σε κοινόχρηστους και δημοτικούς χώρους, σε περιπτώσεις πτώσης δένδρων λόγω των ιδιαίτερα ισχυρών ανέμων, που πνέουν στην περιοχή.
Ηδη μέχρι αυτή την ώρα, η υπηρεσία Πρασίνου έχει επέμβει σε 15 περίπου περιπτώσεις πτώσης δένδρων,
Τηλέφωνα επικοινωνίας Διεύθυνσης Πρασίνου 2410 614637, 2410 612748

 

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ