ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΕΣ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών οι “ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΕΣ” των Γόννων επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημήτρης Παπαδημόπουλος και ο επικεφαλής του συνδυασμού “ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ” του δήμου Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

Τα 14 χρόνια ζωής και δημιουργίας συμπληρώνει σε λίγες μέρες το εργαστήρι και εκθετήριο παραδοσιακών γεύσεων των γυναικών του Συνεταιρισμού. Δεκαπέντε καταπληκτικές μαγείρισσες, μαθαίνοντας την “τέχνη” από μάνα σε κόρη κι από γιαγιά σε εγγονή, χρησιμοποιώντας ό,τι καλύτερο και αγνότερο προσφέρει η θεσσαλική γη και τηρώντας τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας, φτιάχνουν πίτες, κουλουράκια, τραχανά, πάστες ελιάς, μπομπότες, το παραδοσιακό “κατσαμάκι”, πετιμέζι με ριτζέλια, αρωματικό ελαιόλαδο και υπέροχα γλυκά του κουταλιού.

Σε καιρό κρίσης η φήμη τους και η αναγνωρισιμότητα των προϊόντων τους που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά εδραιώνεται σιγά σιγά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δημήτρης Παπαδημόπουλος και Γιώργος Μανώλης δοκιμάζοντας εκλεκτά εδέσματα, πήραν μία μικρή “γεύση” σπιτικής παραδοσιακής μαγειρικής, επιβραβεύοντας το μεράκι και τη γνώση των “ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ