ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και παράγει περισσότερες από 2000 μερίδες φαγητού σε καθημερινή βάση

Με στόχο την συνεχή διασφάλιση συνθηκών υγιεινής και απόλυτης ασφάλειας των τροφίμων αλλά και την εξοικονόμηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, λειτουργεί πλέον το σύγχρονο κεντρικό μαγειρείο του Δήμου Λαρισαίων, που εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής

από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη.

Η δομή του Κεντρικού Μαγειρείου του Δήμου Λαρισαίων, βρίσκεται στην Νεάπολη, στο τέρμα της Σκεπαστής Αγοράς και εδώ και ενάμιση μήνα που λειτουργεί παρασκευάζει σε καθημερινή βάση περισσότερες από 2000 μερίδες φαγητού, ενώ δυο αυτοκίνητα του Δήμου, με θερμοθαλάμους, διανέμουν το φαγητό  στους 26 Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς  Σταθμούς, στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου ενώ καλύπτονται οι ανάγκες και των δομών φιλοξενίας αστέγων και κακοποιημένων γυναικών.

Η κατασκευή του  Μαγειρείου όπως και η προμήθεια του εξοπλισμού, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ περίπου, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014 – 20 της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ τα δυο νέα αυτοκίνητα για την μεταφορά των φαγητού αγοράστηκαν από ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Σημειώνεται επίσης, ότι ο Δήμος Λαρισαίων, δίνει έμφαση στην ασφάλεια και στις συνθήκες υγιεινής και γι αυτό βρίσκεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα το Εργαστήρι Υγιεινής και Επιδημιολογίας για την πιστοποίηση του συστήματος διασφάλισης της υγιεινής κατάστασης και της ποιότητας των τροφίμων με το σήμα HAACP. Στο ίδιο πλαίσιο ο Δήμος Λαρισαίων συνεργάζεται και με το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για την κατάρτιση του προγράμματος διατροφής των παιδιών των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Μετά τον αγιασμό που τελέστηκε χοροστατούντος του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης π. Αχίλλιου Τσούτσουρα, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο οποίος χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα χρήσιμη την δομή αφού δίνεται έμφαση στην ποιότητα  και την ασφάλεια των τροφίμων. Επίσης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στην στενή και αγαστή συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων για τη δημιουργία αυτής της σύγχρονης δομής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε ότι η νέα αυτή δομή διασφαλίζει συνθήκες ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων για τα παιδιά των οικογενειών της Λάρισας που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου αλλά και για τις ανάγκες άλλων κοινωνικών δομών του Δήμου. Η λειτουργία ενός Κεντρικού Μαγειρείου, παρέχει τη δυνατότητα του καλύτερου ελέγχους της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων, τόνισε ο κ. Καλογιάννης ευχαριστώντας το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη συνεργασία τόσο για την απόκτηση πιστοποιητικού HACCP αλλά και για τη διαμόρφωση του μενού για τους Παιδικούς Σταθμούς. Επίσης, ο δήμαρχος τόνισε ότι με τη λειτουργία ενός κεντρικού μαγειρείου, ο Δήμο εξοικονομεί πόρους αλλά και ανθρώπινο δυναμικό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αποδοτική και στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Αγοραστό,  ενώ επίσης ευχαρίστησε τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων. Τέλος, ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς τον συνεταιρισμό ΘΕΣ Γάλα που για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά και στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης προσφέρει γάλα για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων μίλησε επίσης η κλινική διαιτολόγος και προισταμένη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Τσολάκη, η οποία αναφέρθηκε στην συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων για τη διατροφή των παιδιών των Παιδικών Σταθμών, ενώ και ο διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, συνεχάρη την Περιφέρεια και  Δήμο για τη συνεργασία τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο θα βρίσκεται αρωγός σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τόσο σημαντικά θέματα όπως η υγιεινή των τροφίμων.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Δεληγιάννης, η γενική διευθύντρια του Δήμου Λαρισαίων κ. Ευαγ. Γιοβρή, ο πρόεδρος της 1ης Δ.Κ. κ. Γ. Δαούλας, οι διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Θαν. Πατσιούρας και κα. Στ. Μπαξεβάνου αντίστοιχα, στελε΄χη των παραπάνω υπηρεσιών κ.α.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ