ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΟΑΣΝΛ ΚΑΙ ΤΗΣ Σ.Ε. ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ισως πιο κοντά από ποτέ τα τελευταία 10 χρόνια είναι η προοπτική κοινής καθόδου των τρακτέρ όλων των αγροτών του νομού, αφού σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υπάρχει διάθεση τόσο από την πλευρά της σ.ε. αγώνα των αγροτών που στην πλειοψηφία της πρόσκειται στη ΝΔ όσο και από την πλευρά της ΕΟΑΣΝΛ που στην πλειοψηφία της πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Ηδη οι πρώτες διερευνητικές επαφές έχουν γίνει και το μόνο που μένει είναι να γίνει σήμερα το απόγευμα συνάντηση των δύο πλευρών όπου θα εξεταστούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το διεκδικητικό πλαίσιο, τη μορφή και τον τόπο των κινητοποιήσεων.

Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, αγρότες που πριν από λίγες ημέρες συναντήθηκαν στη Γυρτώνη και συμμετείχαν πρόπερσι στο μπλόκο των Τεμπών, συζήτησαν λεπτομέρειες ενόψει της σημερινής συνάντησης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με όσα ανέφεραν συνάδελφοί τους από τη Μακεδονία οι οποία τάσσονται υπέρ των κοινών αγώνων με όλους εκτός από την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων.

Οι Λαρισαίοι συνδικαλιστές υποστήριξαν ότι δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν τέτοιοι αποκλεισμοί και δήλωσαν έτοιμοι να συζητήσουν με την ΕΟΑΣΝΛ για το πλαίσιο των αιτημάτων εκτιμώντας ότι τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου είναι κοινά. Αλλωστε αυτό θα προτάξουν στη σημερινή συνάντηση κάνοντας λόγο για την αναγκαιότητα κοινών αγώνων.

Από την άλλη πλευρά το δ.σ. της ΕΟΑΣΝΛ που συνεδρίασε χθες συζήτησε για την προοπτική της κοινής καθόδου των τρακτέρ και για το διεκδικητικό πλαίσιο, αλλά και για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδίας σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με το “γαλάζιο” στρατόπεδο.

“Γαλαζοκόκκινος” αρραβώνας ή διαζύγιο εξ αρχής; Ολα θα απαντηθούν σήμερα στον Πλατύκαμπο.

Ιδωμεν…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ