ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: “ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΟΙ ΑΘΡΟΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

«Βρίσκεστε στην πλέον κτηνοτροφική περιοχή της χώρας, όπου το ζωικό κεφάλαιο υπερτερεί έναντι κάθε άλλης γωνιάς της Ελλάδας .

Στην περιοχή της Ελασσόνας, λοιπόν, θα πρέπει να καθιερωθεί κάθε χρόνο ένα ανάλογο επιστημονικό διήμερο, στο οποίο θα εξετάζονται οι βέλτιστες πρακτικές, θα αξιολογούνται οι πολιτικές, θα αναδεικνύονται οι επιτυχημένες προσπάθειες.

Στην Ελασσόνα, πρέπει να “μετακομίζει” το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να συνομιλεί με την καρδιά του κτηνοτροφικού κόσμου».

Την πρόταση αυτή έκανε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, σε μήνυμά του στην ημερίδα της ΠΕΔ για την κτηνοτροφία, που πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα.

«Μετά από εννιά και πλέον χρόνων κρίσης, οφείλουμε όλοι μας να θέσουμε τις εθνικές προτεραιότητες και να ιεραρχήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, διαμορφώνοντας το εθνικό σχέδιο της επόμενης μέρας.

Ένα εθνικό σχέδιο που δεν θα έχει ως “σημαιοφόρο” την υπέρμετρη φορολόγηση.

Ένα εθνικό σχέδιο που θα προασπίζει τα ελληνικά προϊόντα από τις αθρόες εισαγωγές που έχουν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των τιμών.

Ένα εθνικό σχέδιο που θα βασίζεται σε δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις και δεν θα αφήνει εκτός, την πλειοψηφία των παραγωγών.

Ένα εθνικό σχέδιο που θα σέβεται και θα τιμά τον κόπο και τον ιδρώτα του Έλληνα κτηνοτρόφου.

Αυτό ακριβώς κάνουμε εμείς στη ΝΔ.

Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα έχοντας τον πρωτογενή τομέα στην πρώτη γραμμή της πραγματικής επανεκκίνησης», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ