ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΩΝΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΦΩΤΟ)

Δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο με τρακτέρ που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου από τον Αγροτικό Σύλλογο και την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.

Οι συμμετέχοντες αγρότες έστειλαν μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης ανανεώνοντας το ραντεβού της για την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στον Πλατύκαμπο όπου αποφασίστηκε από την ΕΟΑΣΝΛ να στηθεί μπλόκο σε επίπεδο νομού.

Μιλώντας στη σημερινή συγκέντρωση ο πρόεδρος του Α.Σ. και  γραμματέας της ομοσπονδίας χαρακτήρισε μονόδρομο τους αγώνες των αγροτών αφού όπως υποστήριξε τίθεται το ζήτημα της επιβίωσης σε όλους τους μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Ο κ. Τσικριτσής έκανε λόγο και για την ενότητα του αγροτικού κόσμου σημειώνοντας ότι σήμερα χρειάζεται η πραγματική ενότητα που πηγάζει από τα προβλήματα και έχει ως αντίκρισμα τα αιτήματα που χαρακτηρίζονται αιτήματα επιβίωσης, αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος κάλεσε τους αγρότες να συμβάλουν με την αγωνιστική τους διάθεση και με τα γεωργικά τους μηχανήματα στο στήσιμο του μπλόκου την Πέμπτη στον Πλατύκαμπο ώστε να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα μπορέσει να περάσει εύκολα τα αντιαγροτικά της μέτρα.

Χαιρετιστήριο μήνυμα στη σημερινή κινητοποίηση έστειλε η διοίκηση του οινοποιητικού συνεταιρισμού Τυρνάβου, το οποίο ανέφερε:

«Ο οινοποιητικός συνεταιρισμός χαιρετίζει το σημερινό συλλαλητήριο. Ο αγροτικός κόσμος της χώρας έχει θέμα επιβίωσης και ειδικότερα οινοποιητικοί συνεταιρισμοί της χώρας με τον αβάσταχτο φόρο στο κρασί. Καλό Αγώνα».

Το παρών στη σημερινή συγκέντρωση έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ.Χατζηκράχτης και Ν. Μπαντόγιας, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλ. Χατζηκρανιώτης, εκπρόσωποι του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ, του συλλόγου Αμβυκούχων και του συνδικάτου οικοδόμων Τυρνάβου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ