ΣΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΤΑ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ OPEN MELLON

Μια μοναδική ευκαιρία να μυηθούν στον κόσμο της μετεωρολογίας και της πρόγνωσης καιρού είχαν οι σπουδαστές των ειδικοτήτων «Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας» και «Τεχνικός Δενδροκομίας και εναλλακτικών δενδρωδών καλλιεργειών» του Αγροτικού ΙΕΚ OPEN MELLON,

κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, στα πλαίσια του μαθήματος «Αγρομετεωρολογία-Κλιματολογία».

Το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΠΜΚ/ΑΤΑ) έχει ως αποστολή τη μετεωρολογική υποστήριξη των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), της Αεροναυτιλίας των αεροσκαφών και την πληροφόρηση του κοινωνικού συνόλου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και την παροχή υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των ευρύτερων αναγκών του κοινού και των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ειδικότερα για την περιοχή Θεσσαλίας. Το ΠΜΚ/ΑΤΑ για να φέρει σε πέρας την αποστολή του λειτουργεί σε 24ωρη βάση όλο το χρόνο και εκδίδει Γενικές και Ειδικές Προγνώσεις σε γραπτή μορφή ή με την μορφή χαρτών καιρού, προειδοποιήσεις για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και παρέχει μετεωρολογικές ενημερώσεις στις ΕΔ, σε κρατικούς φορείς και στο κοινό.

Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΠΜΚ/ΑΤΑ  και ενημερώθηκαν από το προσωπικό για τη συλλογή, επεξεργασία και διακίνηση  μετεωρολογικών πληροφορίών από το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της ΕΜΥ και τους Μετεωρολογικούς Σταθμούς Ελλάδας και εξωτερικού (στελεχωμένους και αυτόματους), καθώς και για τα RADAR καιρού, το δίκτυο ηλεκτρικών εκκενώσεων, τις αναφορές των αεροσκαφών, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Προγνώσεων Καιρού, τους Μετεωρολογικούς Δορυφόρους  και τα δίκτυα του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού.

Η Διεύθυνση και οι σπουδαστές του ΙΕΚ Open Mellon ευχαριστούν θερμά τον Διευθυντή του  Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου σμήναρχο (ΜΤ) Σπυρίδων Μπαρσάκη καθώς και όλο το προσωπικό του ΠΜΚ/ΑΤΑ  για την άρτια ενημέρωση, την ξενάγηση και τη διάθεση να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ειδικότητες που υλοποιεί το Αγροτικό ΙΕΚ Open Mellon στο 2410551320, Παναγούλη 73 Λάρισα. Email info@iekopenmellon.gr ή στο www.iekopenmellon.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ