ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΘΕΒ

Τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών με παράλληλη αύξηση του κατώτατου μισθού ως λύση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας και την κοινωνική ευημερία πρότεινε ο ΣΘΕΒ, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία του Συνδέσμου.

“Προτείνουμε καθαρές λύσεις με υπεύθυνο και ανιδιοτελή τρόπο, θεωρώντας πως ο μεγάλος ασθενής της οικονομίας μας δεν είναι άλλος από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ο οποίος εν μέσω αναγκαίων πλειστηριασμών και της απαιτούμενης μείωσης των κόκκινων δανείων, ακόμη αναζητεί το βηματισμό του”, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης.

Σύμφωνα με τον κ. Νταβέλη το μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις ελληνικές τράπεζες, η ανυπαρξία επενδύσεων, η δαιμονοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου, η γραφειοκρατία και η διαφθορά σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση του εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών αλλά και η πολιτική της εκτεταμένης φορολόγησης είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που απειλούν τα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας.

«Ζητούμε από το Πρωθυπουργό, την Ελληνική κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού κόσμου να πάρουν θέση πάνω στη ξεκάθαρη πρόταση του συνδέσμου μας, ενώ μια πιθανή
άρνηση διαλόγου ή ακόμη η απαξίωση μιας πρότασης με λογική, θα έχει αναμφίβολα πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες για όλους», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ