“ΒΑΜΜΕΝΟ ΠΕΠΛΟ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Την επόμενη Κυριακή 28/1 , η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας , θα προβάλει στο πλαίσιο του κύκλου “Ταινίες εποχής βασισμένες στη Λογοτεχνία” ,την ταινία “Βαμμένο πέπλο” του Τζον Κάραν. Ταινία του 2006 με πρωταγωνιστές τους :Ναόμι Γουότς, Έντουαρτ Νόρτον.

Αρχές της δεκαετίας του 30. Ο νεαρός, συνεσταλμένος γιατρός Γουόλτερ Φέιν γνωρίζει την Κίτι, που προέρχεται από εύπορη οικογένεια, και της κάνει πρόταση γάμου. Η γοητευτική κοπέλα δέχεται, όχι από έρωτα, αλλά επειδή αναλογίζεται περισσότερο την κοινωνική της υπόληψη: είναι ήδη 25 ετών, μια ηλικία όπου οι περισσότερες από τις κοπέλες της κοινωνικής τάξης της έχουν ήδη παντρευτεί.

Ο Γουόλτερ και η Κίτι ταξιδεύουν μέχρι τη μακρινή και εξωτική Σαγκάη. Εκεί, ενώ ο νεαρός γιατρός αρχίζει να εξασκεί με ζήλο το επάγγελμά του, η Κίτι συνάπτει δεσμό με τον Τσαρλς Τάουνσεντ, βρετανό διπλωμάτη. Ένας δεσμός που δεν μένει κρυφός για πολύ καιρό καθώς ο Γουόλτερ μαθαίνει τελικά για την απιστία της συζύγου του. Πικραμένος και οργισμένος, ζητάει να αποσπαστεί σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Κίνας, που μαστίζεται από επιδημία χολέρας. Η Κίτι, ως σύζυγός του, αναγκάζεται να τον ακολουθήσει.

Οι ενέργειες του Γουόλτερ στοχεύουν στην… τιμωρία της Κίτι, αλλά η αθλιότητα της καθημερινής ζωής, η δυστυχία και οι κίνδυνοι θα έχουν ισχυρό αντίκτυπο στη ζωή του ζευγαριού. Μια απρόβλεπτη εξέλιξη γεμάτη δοκιμασίες θα θέσει τη σχέση τους σε καινούριες βάσεις…

Για τους θιασώτες του είδους της αρετής και της αμαρτίας, το έργο είναι σκέτη απόλαυση. Εξίσου απολαυστική είναι η μουσική επένδυση του Αλεξάντρ Ντεσπλά – είναι και ελληνικής καταγωγής -, για την οποία η ταινία απέσπασε Χρυσή Σφαίρα το 2006.

Η προβολή θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας, με ελεύθερη είσοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ