ΜΥΘΟΣ Ή ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ;

Ερώτηση του Γ. Κατσιαντώνης στους υπουργούς Οικονομίας και Πολιτισμού κ.κ. Παπαδημητρίου- Κονιόρδου αντίστοιχα

Τα ερωτήματα που γεννώνται σχετικά με τη δημιουργία του Μυθολογικού Πάρκου στην περιοχή της Ελασσόνας, το οποίο δεν πήρε “σάρκα και οστά” παρά τις σχετικές μελέτες που έγιναν για την έναρξη της υλοποίησης του, επισημαίνει με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, και Πολιτισμού και Αθλητισμού,

ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.

Μέσα από μια λεπτομερή έρευνα, που φέρνει στο “φως” τις πράξεις και τις ενέργειες που έγιναν στο παρελθόν από το Δήμο Ελασσόνας, με αρχή τη χρονική περίοδο 2001-2002 , προκειμένου να ξεκινήσει η δημιουργία του Μυθολογικού Πάρκου, ο Βουλευτής Λάρισας ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς για τα αίτια που…. βάλτωσαν το σημαντικό αυτό έργο, που θα αναδείκνυε τη μεγάλη ιστορική αξία της περιοχής του Ολύμπου, και την προβολή της τουριστικά και πολιτιστικά.

Ο Γιώργος Κατσιάντώνης στην ερώτησή του αναφέρεται και σε σχετικό έργο που ακολούθησε στη περιοχή, για την υλοποίηση του οποίου συνεργάστηκαν διάφοροι φορείς, και που με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013. Προκύπτει μάλιστα, όπως διαφαίνεται στην ιστοσελίδα http://2013.anaptyxi.gov.gr/ ergopopup.aspx?mis=395651&wnd= x&dnnprintmode=true, ότι είναι ολοκληρωμένο στο 100% του αντικειμένου του”.

Και σε αυτή την περίπτωση ο Βουλευτής Λάρισας θέτει στους αρμόδιους Υπουργούς εύλογα ερωτήματα, αφού σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την υλοποίηση του διαδραστικού Πάρκου, η μορφή του θα βασίζονταν σε ” ένα ενιαίο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής παρέμβασης, που θα επικεντρωνόταν στην ανάδειξη και αξιοποίηση των μοναδικών πολιτισμικών πόρων της περιοχής, της σύγχρονης αλλά και αρχαίας μυθολογικής πολιτιστικής της ταυτότητας, στην προσέλκυση επισκεπτών-τουριστών, και στην οικονομική ανάπτυξη σχεδόν όλως των τομέων της παραγωγικής δραστηριότητας”.

Για την εφαρμογή του μάλιστα όπως αναφέρεται αυτολεξεί στην πράξη απόφασης, θα γινόταν η “κατάλληλη προετοιμασία, υποστήριξη και ένταξη στην αγορά εργασίας, ενός συνόλου 80 ατόμων που θα αποτελούνταν από άνεργους, νέους επιστήμονες και μικροκαλλιεργητές/ αγρότες με χαμηλά εισοδήματα”.

Κατόπιν όλων των προαναφερθέντων ο Γιώργος Κατσιαντώνης, ζητά από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τη Λυδία Κονιόρδου, να του δοθούν όλα τα παραστατικά σχετικά με τη σύσταση και τη λειτουργία του διαδραστικού πάρκου, και των επιχειρήσεων που προφανώς εντάχθηκαν σε αυτό.

Ζητά επίσης γραπτώς όλα τα στοιχεία και δεδομένα, σχετικά με την κατασκευή και τη λειτουργία του Μυθολογικού Πάρκου στις παρυφές του Ολύμπου, μέσω της ένταξής του στο τρέχον ΕΣΠΑ 2014-2020 ή μέσω άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ