ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» που έχει ξεσπάσει στον ακροδεξιό χώρο με αφορμή τη συμμετοχή του Φράγκου Φραγκούλη στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό ως ομιλητή, παρότι η συντονιστική επιτροπή ​το ​είχε απορρίψει με μεγάλη πλειοψηφία.

Η προοπτική ίδρυσης νέου εθνικιστικού κόμματος από τον απόστρατο στρατηγό δημιουργεί ενόχληση σε διάφορους κύκλους και όσους βρίσκονται εγγύτερα στη Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα να δέχεται επιθέσεις που αφορούν στο παρελθόν και τη σχέση του με το πολιτικό σύστημα και άλλους θεσμούς.

Στο διαδικτυακό πόλεμο που έχει ξεσπάσει παρενέβη και ο Όθων Ιακωβίδης που κατηγορείται ότι επέβαλε εξωθεσμικά την επιλογή Φραγκούλη ως ομιλητή. Η απάντηση του όμως δεν φαίνεται να ικανοποίησε και οι επιθέσεις σε βάρος του και σε βάρος του πρώην στρατιωτικού συνεχίστηκαν.

Όπως προκύπτει από την ενόχληση ιδίως χρυσαυγιτών σε ανεπίσημο τόνο, ο συγκεκριμένος χώρος αποδίδει στον Φραγκούλη «συνομωσία» με την ηγεσία της ΝΔ και συστημικά ΜΜΕ προκειμένου να ενισχυθεί η δημιουργία ενός ακροδεξιού κόμματος που θα πλήξει την απομονωμένη Χ.Α. Μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή» όπως έχει προδιαγραφεί εδώ και μερικά χρόνια ως στρατηγική του συντηρητικού χώρου.

Άλλωστε, μετά το συλλαλητήριο και την έξαρση της εθνικιστικής ρητορικής, αρκετοί είναι αυτοί που ερίζουν για να καρπωθούν τα πολιτικά οφέλη από το Μακεδονικό.

tvxs.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ