ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Ανακοίνωση του φιλοζωικού σωματείου της Λάρισας

Η ζωή δεν πρόλαβε να τους χαμογελάσει. 
Γεννήθηκαν για να πέσουν στα χέρια ενός υπανθρώπου. 
Που τα έπιασε κι έκοψε τα ποδαράκια τους.

Που τα είδε να τσιρίζουν από τον πόνο και να ματώνουν και δε σταμάτησε.
Και το έκανε εις διπλούν.

Το παραπάνω περιστατικό δεν έγινε κάπου μακριά, έγινε στη γειτονιά μας. Αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ανάμεσά μας και είναι ο γείτονας μας, ο γνωστός μας ή ο συγγενής μας. Και είναι επικίνδυνος.

Τα δύο κουταβάκια εντοπίστηκαν αρχικά από συμπολίτη μας στη Γιάννουλη Λάρισας ο οποίος τα είδε να κουτσαίνουν, νόμιζε ότι ήταν τραυματισμένα και κάλεσε τους υπεύθυνους του Δήμου για να προσέλθουν σε βοήθεια. Όταν στη συνέχεια αυτοί τα περισυνέλλεξαν, ανακάλυψαν με φρίκη ότι έλειπε μέρος από ένα πόδι στο κάθε κουτάβι. Συγκεκριμένα από την επιγονατίδα και κάτω στο πίσω δεξί ποδαράκι και των δύο. Η δε κτηνίατρος του Δημοτικού Κυνοκομείου Λάρισας, Βάγια Σπηλιώτου, εκτίμησε ότι τα δύο κουτάβια ακρωτηριάστηκαν με αιχμηρό αντικείμενο.

Σημειώνεται ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Ζαούτσος, προσήλθε αμέσως στις αστυνομικές αρχές και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων.

Μόλις ενημερωθήκαμε για το περιστατικό καλέσαμε στο Κυνοκομείο για να ενημερωθούμε για το πως είναι τα κουτάβια και να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Με λύπη μας ακούσαμε πως είμαστε οι μόνοι που ενδιαφερθήκαμε γι’ αυτά..

Λίγες ημέρες μετά -και μόλις άνοιξε θέση σε 2 από τους εθελοντές μας- πήγαμε να τα πάρουμε. Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Λάρισας και πιο συγκεκριμένα, την Αντιδημαρχία Πρασίνου, που μας εμπιστεύτηκε τις ζωές των δύο μικρών και διευκόλυνε τη διαδικασία της μετάβασης.

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου τα δύο κουτάβια μεταφέρθηκαν από το κρύο κλουβί μέσα στα ζεστά σπίτια μας, όπου μπορούν πλέον να έχουν όσα χάδια και αγάπη χρειάζονται για να ξεχάσουν τη φρίκη που έζησαν στα χέρια του βασανιστή τους και να έχουν μια ομαλή μετάβαση σε κάποια οικογένεια. Αν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε οποιοδήποτε από αυτά καλέστε μας στο 6978121020 (κα Αλεξάνδρα) για να ενημερωθείτε για τη διαδικασία και να πάρετε περισσότερες πληροφορίες. Είναι δύο πανέμορφα κοριτσάκια και θα γίνουν μεσαίου μεγέθους.

Στο μεταξύ βασιζόμαστε σε εσάς και στις κοινοποιήσεις σας για να δώσουμε διάσταση στο θέμα ώστε να μπορέσει να εντοπιστεί ο δράστης. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλά περιστατικά σε αυτό το χωριό. Είδαμε ζώα να ξεψυχάνε από φόλες, σκυλιά που πέθαναν από χτύπημα με ξύλο στο κεφάλι, κουτάβια κρεμασμένα με σκοινί από δέντρο. Κι αν είναι όλα από το ίδιο άτομο;

Οι άνθρωποι που κακοποιούν ζώα σπάνια σταματούν εκεί – πολλοί από αυτούς καταλήγουν να βλάπτουν και συνανθρώπους τους. Η κοινωνία μας αφείλει να αναγνωρίζει ότι η κακοποίηση σε οποιαδήποτε μορφή ζωής είναι απαράδεκτη και βάζει σε κίνδυνο όλους μας.

Επειδή λοπόν δε θέλουμε να κινδυνεύει ΚΑΝΕΙΣ
 Αναφέρουμε στις αρχές οτιδήποτε μπορεί να έχει πέσει στην αντίληψή μας.
 Δεν αγνοούμε το ένστικτό μας. Αν νομίζουμε ότι κάποιος είναι πιθανός να διαπράξει το έγκλημα πρέπει να το καταγγείλουμε.

Υπενθυμίζουμε ότι η κακοποίηση και ο βασανισμός ζώου τιμωρούνται στη χώρα μας με διοικητικό πρόστιμο 30,000€ και ορίζεται δικαστήριο που επιβάλλει επιπλέον πρόστιμο και φυλάκιση. Σε άλλες χώρες ο δράσης υποβάλλεται επιπλέον σε υποχρεωτική ψυχιατρική παρακολούθηση για χρόνια μετά το περιστατικό.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ να δώσουμε φωνή στα αδέσποτα ζώα ΚΟΙΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ αυτή τη δημοσίευση στους φίλους σας. Δείξτε σε όλους ότι τα ζώα οφείλουν σεβασμό μας και έχουν κάθε δικαίωμα να ζήσουν ειρηνικά δίπλα μας σε αυτό τον πλανήτη. Βοηθήστε να έχουν μια όμορφη κατάληξη αυτά τα σκυλάκια.

Και ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας. Κάθε πληροφορία είναι πολύτιμη για να μπορέσουμε να σταματήσουμε το ΤΕΡΑΣ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ