ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΠΕΘ ΜΕ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ), στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα με τοπικές αρχές και με επαγγελματικούς, παραγωγικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλίας, με σκοπό τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων

επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Λιούτα Κων/νο και το Δ.Σ. του Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας Λάρισας (ΕΑΑΛ).

Στη συνάντηση, που εκτιμάται ότι υπήρξε αμοιβαία επωφελής και η οποία αποτέλεσε εξαιρετική τιμή για τα νεότερα μελή της στρατιωτικής οικογενείας, παρουσιαστήκαν επιγραμματικά οι θέσεις, οι σκοποί και οι επιδιώξεις της Ε.Σ.ΠΕ.Θ, αναλύθηκαν οι βασικοί άξονες δράσης, έγινε σχολιασμός της επικαιρότητας σε ότι αφορά ζητήματα όπως το νέο ειδικό μισθολόγιο, οι περικοπές στις συντάξεις και ειδικότερα σε αυτές της χηρείας.

Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Θ στην τοποθέτησή του, στάθηκε ιδιαίτερα στον κεντρικό ρόλο που επιβάλλεται να έχουν τα μέλη των Ενώσεων Αποστράτων, προκειμένου να καταρτιστεί  ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο στη βάση της ειλικρινούς συμπόρευσης και συναλληλίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί κυριολεκτικά να «απογειώσει» τη συλλογικότητα των Ελλήνων ε.ε και ε.α στρατιωτικών, στη λογική του «Η Ισχύς Εν Τη Ενώσει».

“Η Ε.Σ.ΠΕ.Θ επιδίωξε με συνέπεια στο παρελθόν και το αυτό προτίθεται να πράξει και στο μέλλον, να βρει κοινούς διαύλους επικοινωνίας με κοινωνικές ομάδες, επιζητώντας τη γνώση μέσα από τη δημιουργική σύμπλευση και αφ’ ετέρου να προσεγγίσει τους συναδέλφους στρατιωτικούς δίδοντας έμφαση στο μέλλον, υπενθυμίζοντάς τους παράλληλα το τι έχουν προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και τι αν μη τι άλλο δικαιούνται, αλλά δυστυχώς υπό τις παρούσες συνθήκες το στερούνται με ευθύνη της Πολιτείας. Όραμά μας είναι να αρθεί η απογοήτευση και να ξαναδώσουμε πνοή και ελπίδα στον δοκιμαζόμενο συνάδελφο.

Τα ανοίγματά μας προς την «κοινωνία των συναδέλφων» είναι συνεχή και χωρίς προαπαιτούμενα. Ευελπιστούμε να γίνουν η αφορμή, ώστε να βρουν ανταπόκριση οι εκκλήσεις συστράτευσης που απευθύνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις και όλους τους συναδέλφους, πολλοί εκ των οποίων από άγνοια ή αδιαφορία δεν έχουν ακόμη συμπορευτεί μαζί μας ή που εξαιτίας εσφαλμένων πεποιθήσεων συνεχίζουν να παραμένουν εκτός του χώρου της συλλογικής έκφρασης.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Κων/νο Λιούτα και το Δ.Σ. του Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας Λάρισας για την τιμή που μας έκανε και δεσμευόμαστε, σε ότι μας αφορά ως συλλογικός φορέας, ότι θα καταβληθεί ειλικρινής προσπάθεια ώστε οι κύκλοι αυτών των συναντήσεων να διευρυνθούν περαιτέρω στο μέλλον”, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΣΠΕΘ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ