ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Τσιόπας  αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας

Μπορεί να φαίνεται  περίεργο αλλά όλα τα χρόνια ο Δήμος μαζεύει τα απορρίμματα χωρίς να έχει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις.

Έτσι το αυτονόητο δεν είναι απαραίτητα και δεδομένο. Αυτό συμβαίνει σε πολλά θέματα στο Δήμο, ίσως και σε πολλούς άλλους Δήμους της χώρας.

Υπάρχει η αθέατη πλευρά των προβλημάτων που  οι προηγούμενες  δημοτικές αρχές  τα παρέβλεπαν, κοινώς τα  ‘’σκέπαζαν’’.

Έτσι για παράδειγμα στα θέματα περιβάλλοντος  και σε πρώτη φάση, καλύψαμε τις ελλείψεις σε   κανονισμούς, όπως  κανονισμός πεζοδρόμων, κανονισμός κοινόχρηστων χώρων, κανονισμός νεκροταφείων και ο νέος κανονισμός καθαριότητας.

Τώρα σε δεύτερη φάση η διευθύντρια περιβάλλοντος του Δήμου κ. Γιουβρή  ολοκλήρωσε και κατέθεσε τη μελέτη οργάνωσης και λειτουργίας του συστήματος συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων στο Δήμο Τυρνάβου.  Επίσης ολοκληρώνεται η διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων από εκσκαφές και κατεδαφίσεις στη λογική της ανακύκλωσής τους.

Όλα αυτά γίνονται όχι μόνο για να καλυφθούν οι ελλείψεις του παρελθόντος αλλά για να υπάρξουν οι απαραίτητες πιστοποιήσεις και εγκρίσεις που δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφάλειας και κάλυψης των εργαζομένων από τη μια και διασφάλισης της δημόσιας υγείας από την άλλη, ώστε να είναι έτοιμος ο δήμος, για την μελλοντική εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων του.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ