ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ 9 ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Κ. Αγοραστός: Υλοποιούμε μέσω του ΕΣΠΑ έργα προϋπολογισμού 2,1 εκ. € που αναβαθμίζουν την ποιότητα και την επάρκεια νερού στη Θεσσαλία

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το έργο της ύδρευσης για τους οικισμούς του Ψυχικού, του Αγ. Γεωργίου, του Κραννώνα, του Διλόφου, της Νίκαιας, του Ζαππείου, της Αγ. Παρασκευής, της Κυπαρίσσου και της Χαράς μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την προέγκριση

συμβασιοποίησης για το εν λόγω έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.177.560,97 ευρώ. Το συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και εθνικούς πόρους με Δικαιούχου και Φορέα Υλοποίησης του έργου το Δήμο Κιλελέρ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: « Ένα ακόμα σημαντικό έργο για τη Θεσσαλία προχωρά σε συμβασιοποίηση. Είναι έργο σε μια περιοχή με ιδιαίτερα  προβλήματα ποιότητας αλλά και επάρκειας πόσιμου ύδατος. Οι οικισμοί Ψυχικό, Άγ. Γεώργιος και Δίλοφο, δεν διέθεταν κατάλληλο ποιοτικά νερό, και οι οικισμοί Κυπάρισσος Αγ.Παρασκευή, Ζάππειο και Χαρά δεν είχαν επάρκεια πόσιμου νερού, εξασφαλίζονται πλήρως, μέσα από το έργο που ξεκινά να υλοποιείται στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος Θεσσαλίας στο ΕΣΠΑ, αναβαθμίζουμε την ποιότητα και την επάρκεια του νερού σε μια σειρά από οικισμούς στη Θεσσαλία. Τα έργα πλέον προχωράνε σε συμβάσεις με τους αναδόχους τους και στόχος όλων είναι να ολοκληρωθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων τους και το συντομότερο δυνατόν, ώστε να αποφέρουν τα προβλεπόμενα αποτελέσματα στους κατοίκους των περιοχών τους, και την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής».

Ειδικότερα το έργο «Κατασκευή Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης σε οικισμούς των Δ.Ε. Κραννώνα και Νίκαιας», αφορά στην κατασκευή των τμημάτων εξωτερικού αγωγού : 1)    Τμήμα  Δεξ,  Ψυχικού –   Δεξ.  Κυπάρισσου  (Τμήμα Α) και 2)    Τμήμα  Φρ.  Ζαππείου  –   Δεξ.  Διλόφου   (Τμήμα Β). Επίσης προβλέπεται η κατασκευή 5 δεξαμενών  συνολικής χωρητικότητας 1900 μ3. Οι παραπάνω δεξαμενές κατανέμονται στους επί μέρους οικισμούς ως εξής:

1)    Δεξαμενή χωρητικότητας 500 μ3 στο Ψυχικό.

2)    Δεξαμενή χωρητικότητας 200 μ3 στον οικισμό  Αγ. Γεώργιο.

3)    Δεξαμενή χωρητικότητας 500 μ3 στην Κυπάρισσο.

4)    Δεξαμενή χωρητικότητας 500 μ3 στον οικισμό  Ζάππειο.

5)  Δεξαμενή χωρητικότητας 200 μ3 στον οικισμό  Δίλοφο

Με την υλοποίησή του, επιλύεται οριστικά και σε βάθος χρόνου το οξύ πρόβλημα ποιότητας πόσιμου νερού που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινότητες Ψυχικού, Αγ. Γεωργίου, της ΔΕ Κραννώνα και Διλόφου της ΔΕ Νίκαιας καθώς και τα προβλήματα επάρκειας στους οικισμούς Ζαππείου και Χαράς της ΔΕ Νίκαιας. Εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των Τ.Κ Ψυχικού, Αγ. Γεωργίου, Κυπαρίσσου, Αγ. Παρασκευής, Χαράς, Ζαππείου και Διλόφου, καθόσον εξασφαλίζεται ποιοτικά και ποσοτικά επαρκές νερό.

Το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 το Σεπτέμβριο 2016, με συνολικό προϋπολογισμό 2.177.560,97 ευρώ, εκ του οποίου ο ΦΠΑ, βαρύνει τη ΔΕΥΑ Κιλελέρ που είναι ο κύριος του έργου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ