ΈΧΟΥΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ανακοίνωση του Στέλιου Γ. Ροντούλη

Στο τρίτο Περιφερειακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, ο κ. Αποστόλου δεσμεύτηκε ότι όλοι οι επιλαχόντες Νέοι Αγρότες θα απορροφηθούν στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών.

Στη συνέχεια, σε συνέντευξή του, είπε:” υπολογίζουμε το μεγαλύτερο μέρος των επιλαχόντων νέων αγροτών να ενταχθεί στο πρόγραμμα”.Σήμερα, και αφού οι επιλαχόντες νέοι αγρότες του τόπου μας έχουν μπουχτίσει από τα αλλεπάλληλα “θα”, ο εμπαιγμός τείνει να κλιμακωθεί, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι μόνο ένα μικρό μέρος των επιλαχόντων τελικά θα ενταχθεί στο πρόγραμμα.
Αν, τελικά , οι πληροφορίες αυτές επαληθευτούν, τότε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ θα είναι απολύτως εκτεθειμένη.Δεκάδες νέοι αγρότες θα μείνουν εκτός ” νυμφώνος”, ενώ και οι ήδη ενταγμένοι αναμένουν την καταβολή της δεύτερης δόσης, μολονότι τους είχαν υποσχεθεί ότι θα έπαιρναν τα χρήματα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2017.
Με τέτοια πολιτικάντικα τερτίπια, όμως, οι νέοι αγρότες μας δεν πρόκειται να έχουν στον ήλιο μοίρα.Ιδιαίτερα , μάλιστα ,εάν ληφθεί υπόψη και η σοβαρή μείωση του προϋπολογισμού των Σχεδίων Βελτίωσης περίπου κατά το 1/3, η οποία συνεπάγεται απώλεια 151 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, που θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν και να εκσυγχρονίσουν τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι η παρούσα κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά την οικονομική “υγεία” των αγροτών.Στα λόγια και στις υποσχέσεις αποδείχτηκαν πρωταθλητές, ενώ στα έργα έμειναν ουραγοί και ατελέσφοροι.
Αναπόφευκτα, οι έλληνες αγρότες ,και ιδιαίτερα οι νέοι παραγωγοί, κατά την επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα στείλουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον κάλαθο των αχρήστων,αγανακτισμένοι από την ψευτιά και την ασχετοσύνη τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ