ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ (ΦΩΤΟ)

Με κεντρικό σύνθημα «Όλοι στους δρόμους του αγώνα – Όλοι στον Πλατύκαμπο» δεκάδες αγρότες του νομού ανταποκρίθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο κάλεσμα της ΕΟΑΣΝΛ στήνοντας μπλόκο στον κόμβο του Πλατυκάμπου.

«Κανείς σπίτι του όταν το εισόδημά μας μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, ενώ φόροι, εισφορές και χαράτσια παίρνουν πάνω από το 50% του ήδη μειωμένου εισοδήματός μας» τόνισαν οι αγροτοσυνδικαλιστές, επαναλαμβάνοντας πως «μπροστά μας βρίσκονται ακόμη χειρότερα μέτρα που θα υλοποιηθούν αν δεν το αποτρέψουμε με τους αγώνες μας».

«Με τους αγώνες μας κερδίσαμε, ικανοποιήθηκαν κάποια αιτήματα, πήραμε ανάσες, αποτρέψαμε χειρότερα μέτρα ή τα καθυστερήσαμε. Η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη αν καθόμασταν στα σπίτια μας, όπως μας καλούν να κάνουμε σήμερα» υποστηρίζουν οι αγρότες, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως από την κινητοποίηση «δεν αποκλείεται κανένας που συμφωνεί με το πλαίσιο αιτημάτων και θέλει να παλέψει».

Τα τρακτέρ παρατάχθηκαν στην άκρη του δρόμου προς Αγιά, ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές αγροτών για συναδέλφους τους που απείχαν, ζητώντας από τους αγρότες «να μην υποκύπτουν σε… τηλεφωνήματα και πιέσεις».

Το παρών έδωσαν περίπου 50 αγρότες, κυρίως του Τυρνάβου και της Νίκαιας, ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αγροτών το μπλόκο αναμένεται να ενισχυθεί περισσότερο τις επόμενες μέρες, ενώ οι αγωνιστικές δράσεις θα αποφασισθούν μέσα από συνελεύσεις, ενόψει και του δυναμικού συλλαλητηρίου που προγραμματίστηκε για τις 3 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης «AGROTICA».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ