Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

«Η κυβέρνηση, με έναν τρόπο πολύ χαρακτηριστικό και στοχευμένο, αφαιρεί και δημεύει τα έσοδα από εκείνο το κομμάτι των αγροτών το οποίο λόγω σύνθεσης ηλικιακής, γνώσης, διάθεσης και κεφαλαιουχικής επάρκειας θα μπορούσε και θα έπρεπε να ενισχυθεί, για να επενδύσει, αυξάνοντας τη γεωργική παραγωγή

και το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν. Εκεί που στην Ολλανδία υπάρχουν φορολογικά και άλλα κίνητρα εφαρμόζουν καινοτομία, νέες καλλιέργειες, νέες μεθόδους, στην Ελλάδα η φορολογική και ασφαλιστική πολιτική στοχεύει ακριβώς σε αυτούς, γιατί υπάρχουν τέτοιοι και είναι και πολλοί και νέοι και έχουν όλη την καλή διάθεση να ανοίξουν και να ξεκλειδώσουν αγορές που για την Ελλάδα και για την προηγούμενη γενιά ήταν αδιανόητες» τόνισε ο βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, κ. Κώστας Μπαργιώτας, στην Ολομέλεια της Βουλής, σε συζήτηση επερώτησης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού σχετικά με την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο παράδειγμα των Ολλανδών επεσήμανε ότι «Οι Ολλανδοί έβαλαν πριν από 20 χρόνια ένα εθνικό στόχο: δύο φορές περισσότερα τρόφιμα με τους μισούς πόρους. Και αυτό στο μεταξύ το κατάφεραν εισάγοντας καινοτομία, μειώνοντας το νερό και τηνεξάρτηση από τα χημικά και έχοντας έναν σαφή στόχο: όλη τους η έρευνα να κατευθύνεται στην αύξηση της ποιότητας και στην μείωση του κόστους. Κάπως έτσι, η ντομάτα της Ιεράπετρας έχει καταντήσει να κοστίζει περισσότερο από την ολλανδική – όχι στις λαχαναγορές του Μονάχου, αλλά σε αυτή της Αθήνας- εξαφανίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που είχε και έχει η ελληνική αγροτική παραγωγή».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην απουσία σχεδίου για την αγροτική παραγωγή και την διαχείριση του νερού από την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «Είναι έρμαιο των ιδεοληψιών της, καθώς ουσιαστικά κατάργησε την εκτροπή του Αχελώου οριστικώς και αμετακλήτως, χωρίς να προσφέρει καμία εναλλακτική λύση πέρα από σανό. Τα 600 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε ο κ. Φάμελλος αφορούν έργα που δεν είναι εγγεγραμμένα και δεν έχουν καν μελετηθεί. Έχουμε ένα σωρό χρόνια προβλήματα τα οποία τα τραβάμε από τότε που ήμουν μαθητής: από τη σύνθεση του αγροτικού πληθυσμού και την κατάτμηση της γης μέχρι τη διαχείριση των νερών και την ερημοποίηση. Σε αυτά τα προβλήματα προστίθεται ακόμα ένα χάρη σε αυτή την κυβέρνηση: την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής. Το ανάποδο, δηλαδή, από αυτό που κάνουν οι Ολλανδοί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ